Egy külföldi férfi fürdött meztelenül a szombathelyi Fő tér szökőkútjában - Frissített

Fényes nappal, egy tömegrendezvényen történt a „mutatvány”. Rendőrségi eljárás indult ellene. Válaszolt a közterület-felügyelet is.

„A Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai a hozzájuk érkezett bejelentés alapján a helyszínre mentek, ahol egy külföldi férfit igazoltattak” – közölte lapunkkal Seffer Lilla, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrséghez azért fordultunk, hogy megtudjuk, történt-e hatósági intézkedés a nagy port felvert szombathelyi szökőkúti fürdés ügyében.

Ahogy arról egy olvasói fotó alapján lapunk is beszámolt A nagy, szombathelyi Fő téri meztelen csobbanás April 14. 11:16 , a hétvégi tömegrendezvény alatt egy férfi ruhátlanul mártózott meg a Fő téri kútban.

A különös „mutatványt” több száz ember láthatta, köztük gyerekek is.

Seffer Lilla azt is közölte: A férfival szemben „a közerkölcs megsértése szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás, amely pénzbírsággal sújtható”.

A pénzbírság legalacsonyabb összege 6500 forint, a legmagasabb összege 200 ezer forint lehet – tudtuk meg.

A szökőkutakban fürdés nem annyira extrém, két évvel ezelőtt szintén egy olvasónk örökítette meg, hogy gyerekek fürödtek a szombathelyi belváros egy másik szökőkútjában. De ez egyébként a Fő tériben is gyakran előfordul nyári napokon, illetve éjjeleken.

Akkor írtuk Megjelentek az első fürdőzők a szombathelyi szökőkútban 2022. June 17. 16:45 , hogy Szombathelyen tábla hívja fel a figyelmet, hogy a szökőkutakban fürdeni tilos és a víz sem alkalmas fogyasztásra, mert a vizet vegyszerekkel kezelik, illetve könnyen elszaporodhatnak a szökőkútban baktériumok, vírusok.

A meztelen fürdés azonban új kategória.

Frissítés

A szombathelyi közterület-felügyelettől többek között a biztonsági kamerákról is kérdeztük.

Ágoston Sándor irodavezető az alábbi választ juttatta el lapunkhoz:

"Szombathely Fő terén több helyszínen van kihelyezve közbiztonsági célú térfigyelő kamera, amelyek a nap 24 órájában működnek. A megkeresésben foglalt,2024. április 13-án szombaton kora este történt eseményt a Közterület-felügyelet térfigyelő szolgálata észlelte és rögzítette. A rendőrhatóság az elkövető személyt rövid időn belül intézkedés alá vonta, így az eljárás további részleteiről a rendőrség tud tájékoztatást adni. A történtekkel kapcsolatos felvétel rendelkezésünkre áll, így amennyiben az eljárás lefolytatásához szükséges a kamerafelvétel kiadása, abban az esetben az - a hatályos jogszabályok alapján - átadásra kerül a rendőrségnek".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló