Egy súlyos baleset margójára - Ma is tanultunk valamit a vasúti átjárókról

Szombathelyen a Söptei úton osztogatott szórólapot a GYSEV.

Amikor a nemzetközi vasútbiztonsági útátjárós nap programját szervezte a GYSEV, még valószínűleg nem tudták, hogy annak különös aktualitást ad egy keddi soproni tragédia, ahol egy vasúti átjáróban két fiatal halt meg Két halálos áldozata van a soproni vasúti átjáróban történt balesetnek 2021. June 09. 08:09 .

Két fiatal halt meg a keddi soproni balesetben
Police.hu

Mindenesetre csütörtökön délelőtt a rendőrök Sopronban és Szombathelyen is szóralapokat osztogattak, amelyekben egyrészt felhívják a figyelmet a vasúti átkelés veszélyeire, másrészt elmagyarázzák, mi a különbség az osztrák és a magyar vasúti jelzések között.

Nemzetközi vasútbiztonsági útátjárós nap
Mészáros D. Zsolt

Tavaly kevesebb vasúti baleset volt az országban, de ennek bizonyára a vírushelyzetből adódó forgalomcsökkenés is oka volt - mondta a lapunknak a Söptei úti átkelőnél Király Csaba, a GYSEV üzembiztonsági szakértője, hozzátéve, hogy a vasúti balesetek következményei általában súlyosak.

Ma is tanultunk valamit - Kattintson a képre a nagyításhoz!
Nyugat.hu
Nemzetközi vasútbiztonsági útátjárós nap
Mészáros D. Zsolt

A cég által üzemeltetett szakaszokon éves szinten 4-5 baleset van. Tavaly 4 volt, amelyből három halállal végződött. Mi a helyszínen azt tapasztaltuk, hogy rendőrök megtalálták a hangot a közlekedőkkel, és az autósok (gyalogosok, kerékpárosok) jól fogadták a szórólapokat és a gyerekeknek készült matricákat.

Nemzetközi vasútbiztonsági útátjárós nap
Kattinson a képre a nagyításhoz
Mészáros D. Zsolt

Lapunk munkatársa egyébként néhány nappal ezelőtt utazott egy vonaton Leteszteltük a Szombathely-Pécs InterRégió vonatközlekedést, de közbejött valami 2021. June 07. 15:33 , ami elé kihajtott egy személyautó, így az ütközés elkerülhetetlen volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Egyéb