Egy toronyi ló is befutó lehet a Nemzeti Vágtán

Idén 17. alkalommal rendezik meg hazánkban a Nemzeti Vágtát, melynek döntőjére október 5-6-án a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban kerül sor. A 2024-es évben a tulajdonos Preiczer Norbert jóvoltából először indul ló Torony község színeiben Kelet-Közép Európa legnagyobb amatőr lovas versenyén.

A 2024-es Nemzeti Vágtát 16 hazai és határon túli Elővágta előzi meg május és augusztus között. Két új helyszín is bemutatkozik, a Vas vármegyei Szemenye és a Budapest mellett található Vasad.

Palkó, a toronyi ló
Szalai Márton

Az idei vágta több újdonsággal is szolgál, a távok például rövidebbek lesznek, így remélhetőleg izgalmasabb és szorosabb versenyeket láthatunk. A döntőbe jutó települések képviselői látványosabb bemutatást kapnak, kocsin viszik körbe őket a többezres nézősereg előtt.

Egy kis vágta
Szalai Márton

Vasi szempontból örömteli hír, hogy Preiczer Norbert tulajdonos Torony község színeiben indítja Palkó nevű paripáját, Takács Gáborral a nyeregben. A herélt, 8 éves, gidrán fajtájú ló a június 29-i, Ivánban megrendezésre kerülő Elővágtán méretteti meg magát először és reméljük nem utoljára!

Palkó és Preiczer Norbert
Szalai Márton

Korábban soha nem vett részt még négylábú hátas a szombathelyi járásban található 2000 lelkes település nevében. A tulajdonos és a lovasa ígérete szerint, legjobb tudásuk szerint készítik fel Palkót az iváni versenyre.

Egy kis lazaság
Szalai Márton

Amennyiben sikerül a továbbjutás, a fináléban is találkozhatunk a toronyi csapattal. A Nemzeti Vágtára október első hétvégéjén a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban kerül sor, a vasárnapi döntőket a Duna tévécsatorna élőben közvetíti!

Szalai Márton
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport