Egy túrabolt azzal hirdeti magát, hogy Black Friday napján zárva tart

A reklám közönségét pedig arra kéri, hogy november 27-én ne kezdjen őrült vásárlásba, inkább menjen el kirándulni, vagy sportolni.

Közeledik a Black Friday, fogyasztói kultúránk legszebb ünnepe, a kereskedők valódi karácsonya, erre mit csinál az egyik túrabolt? Na mit?

Jól tönkre teszi az egészet!

Megjelent az üzlet 15 másodperces reklámja, mely arról szól, hogy november 27-én, a 2020-as Black Friday napján, amikor az üzletek a legbrutálisabb akciókkal ösztönzik a vevőket a gazdaság motorjának felbőgetésére, a fogyasztás eksztatikus megélésére, ők bezárják az üzletet.

Hát nem szép, ahogy a szenzációs leárazások közösséggé kovácsolják az embereket?
Independent.co.uk

Az eszeveszett vásárlás helyett azt tanácsolják az embereknek, hogy menjenek el kirándulni, vagy sportolni a szabadba, töltsék ezt a napot azzal, hogy kisebb ökológiai lábnyomot hagynak maguk után, mint tegnap.

Botrányos, hogy az üzlet feljogosítva érzi magát arra, hogy ne éljen a Black Friday adta nagyszerű lehetőségekkel, sőt másokat is erre buzdítson.

Mikor a mezőgazdaság volt kultúránk alappillére, számos népszokás és ünnep épült például az első aratáshoz vagy a kora őszi melegekhez. Jó lenne, ha a túrabolt megértené, hogy ma, amikor kultúránk alapja a fogyasztás, a Black Friday legalább olyan fontos napnak számít, mint a régiek idejében a népi ünnepek.

Nem lehet csak úgy azt mondani, hogy ne kezdjünk őrült vásárlásba és fölösleges cuccok halmozásába. Mi lesz a következő? Ne csomagoljuk be a karácsonyi ajándékokat, hogy kevesebb szemetet termeljünk?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video