Egy vezető logisztikus szerint bizonytalan az idei karácsony

Simán megtörténhet az, ami az angoloknál.

Hiány van chipből, konténerből, és a koronavírus-járvány is tetőzheti még a problémákat – sorolja a problémákat a Portfolio.hu- adott interjújában a Trans-Sped ügyvezetője.

Fülöp Szabolcs szerint

„ami most Angliában történik, az Európa-szerte meg fog történni, csak az a kérdés, hogy hol és mikor és milyen termékkört fog érinteni.”

Konténerből is hiány van.
Pixabay.com

Az is rossz hír, hogy nehéz választ adni arra, hogy miből lesz hiány.

„Szokták kérdezni, hogy ideér-e a karácsonyi ajándék, amit megrendeltem egy webshopból. Erre azt a semmitmondó választ lehet adni, hogy ha szerencséd van, és egy olyan ajándékot néztél ki, ami éppen felfért arra a kínai konténerhajóra, ami megérkezett, akkor igen” – magyarázza a szakember.

Van, ami ideér, valami nem. Szerencse is kell az idei karácsonyhoz.
Pixabay

De vannak olyan termékek, amik már ma sem elérhetők, és már nem is fognak megérkezni februárig, mert most éppen be sem tudják pakolni egy konténerhajóba. Egy hónap, mire be tudják pakolni, aztán egy hónap a szállítás, és kérdés, hogy az európai kikötőben mennyit fog állni, mire kipakolják.

„Nagy hullámzásra kell felkészülni, és semmi garancia nincs arra, hogy ne legyenek készlethiányos termékek” – figyelmeztet az ügyvezető, aki felhívja a figyelmet a magas üzemanyagárakra, illetve arra, hogy a jelenlegi infrastruktúra már nem bírja el az e-kereskedelem ősmodelljét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság