Egyik elektromos roller bicikli lesz, a másik segédmotor

Változik a KRESZ, Révész Máriusz szerint a javaslatot legkésőbb a jövő év első felében elfogadják.

„Teljes konszenzusra jutottunk. Az Országos Baleset-megelőzési Bizottságnak volt néhány észrevétele, a pontosítás megtörtént. Van egy kész javaslat, amit szeptemberben vagy októberben szeretnénk útjára indítani” – fogalmazott az aktív Magyarországért felelős államtitkár az Infostartnak.

Mint ismertette: nemzetközi összehasonlításban Magyarországon még mindig nagyon sok a baleset, ezért is van szükség a szabályok megváltoztatására.

Emellett sok panasz érkezik elektromos rolleresektől, hogy elvették a jogosítványukat, mert a rendőrség segédmotor-kerékpárnak minősíti a rollereket– emelte ki Révész. Épp ezért a javaslat egy másik célja, hogy megállapítása, hol és milyen sebességgel közlekedhetnek, és milyen járműnek számítanak.

A nyugat-európai minta alapján azt javasolták, hogy 25 km/h-nél kisebb végsebességű elektromos rollerekre a kerékpárhoz hasonló szabályok vonatkozzanak, az ennél gyorsabb haladásra képes járművek pedig a segédmotor-kerékpárok szabályai alá essenek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód