Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyre kövérebb a világ

A tanulmányt végző professzor szerint az egészséges élelmiszerek árát csökkenteni kéne, akkor várható csak javulás.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Túlsúlyba kerültek a világon az elhízott emberek, először az emberiség történetében - derült ki a The Lancet című orvosi folyóiratban megjelent tanulmányból.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ez az arány azért is rémisztő, mert nem csak a fejlett világra vonatkozik, globális a probléma. Mindez annak ellenére alakult így, hogy még napjainkban is rengeteg országban éhínség van.

Nem csak az Egyesült Államokra jellemző

Negyven évvel ezelőtt még az alultápláltak száma kétszerese volt az elhízottaknak, ehhez képest az arány kiegyenlítődött, és mára már az ellenkező irányba fordult át

- írja a tanulmány.

Ez pedig a világon egyedül a szubszaharai Afrikában és Ázsia egyes részein jellemző. A túlsúlyosak aránya a tanulmány szerint közel-keleti és észak-afrikai országokban, valamint több karibi és csendes-óceáni országban a legmagasabb, ezzel az Egyesül Államok leszorult a lista éléről.

Hazánkban is ez a tendencia

Magyarországon is rohamosan növekszik a túlsúlyosak száma. A 2003-as adatok szerint a népesség 20 százaléka volt elhízott, ez napjainkra 28,5 százalékra kúszott fel. Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság szerint Magyarországon az elhízottak aránya a férfiak körében 63, míg a nőknél 61 százalék.

És hogy mi volna a megoldás? Majid Ezzati professzor, az Imperial College London tudósa szerint egyszerű a válasz: az egészséges élelmiszerek árát csökkenteni kell, az egészségteleneket pedig megadóztatni. Akkor elérhető volna a globális változás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életmód

Hirdetés