Egyre több benzinkút korlátozza a tankolható mennyiséget

Szombathelyen is sorok állnak egyes kutaknál, és több helyen már elfogyott a dízel üzemanyag.

Egyre több benzinkút vezet be mennyiségi korlátozást Magyarországon - hívta fel a figyelmet az ATV Híradója. A televízió információi szerint, habár a nagyobb városok kútjain 100 liter üzemanyag is tankolható, vannak kisebb kutak, ahol 10-20 vagy 50 liter a maximum.

Például az egyik Tolna megyei benzinkúton személyautóba már csak 30 liter, mezőgazdasági munkagépbe 50 liter, kannába maximum 10 liter üzemanyagot vásárolhatnak a vevők. Amennyiben pedig a jelenlegi készlet kifogy, elképzelhető, hogy bezárnak, mivel az egyik szállító már leállt a szállításokkal, így csak a Molban bízhatnak.

Elfogyott a dízel egy Szombathelyi benzinkúton
Nyugat.hu

Egy másik benzinkutat ugyanakkor éppen a Mol értesített arról, hogy beláthatatlan ideig nem szállít üzemanyagot, így csak addig lehet tankolni, amíg kitart a meglévő mennyiség.

Az egyik balassagyarmati kútra sem szállít üzemanyagot a szerződő partner, így mától egy autós csak 10 litert tankolhat egyszerre. Sokan emiatt felháborodnak, mivel a korlátozás miatt körbe-körbe kell járniuk a városi kutak között, hogy tankolni tudjanak.

Úgy néz ki egyébként, hogy Szombathelyen is több helyen elfogyott már a dízel, máshol pedig komoly sorok állnak, de hasonló helyzettel találkoztak kollégáink Sopronban és Kaposváron is.

Sor áll a benzinkútnál Oladon
Nyugat.hu

A Mol egyelőre nem válaszolt a televízió megkeresésére.

Elfogyott a dízel egy Szombathelyi benzinkúton
Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság