Egyre több magyar diák megy külföldi egyetemre

Jelenleg 16 ezren tanulnak "kint".

Bár csökkenő ütemben, de továbbra is folyamatosan, évi pár száz fővel nő a külföldön tanuló magyar diákok száma – írja a hvg.hu. Az Engame Akadémia elemzésére hivatkozva arról számol be a lap: A 2022/2023-as tanévben több, mint 16 ezer magyar diák tanult külföldi egyetemeken.

Ez az összes magyar egyetemista 7 százaléka – teszik hozzá –, a legjobbnak számító középiskolákból pedig sokszor a végzős osztályok több mint ötöde külföldi egyetemre megy.

A magyar diákok körében továbbra is változatlan az öt legnépszerűbb célország listája, a sorrend azonban nem a régi. Az első és második helyen továbbra is Ausztria (3633 diák) és Németország (2908 diák) szerepel.

Várható volt, hogy a harmadik helyet előbb-utóbb átveszi Hollandia az Egyesült Királyságtól, ez a legutóbbi tanévben meg is történt: ekkor 23 százalékkal, 2433 főre nőtt a Hollandiában tanuló magyar diákok száma.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek