Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Együttműködés a mérnöki kamara és Szombathely között

Illés Károly városfejlesztésért és városüzemeltetésért felelős alpolgármester és Nádor István, a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöke egyeztetett a közös tervekről szerdán a Városházán.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kamarai elnök elmondta, hogy a vasi mérnökök támogatják Szombathely műszaki fejlesztési programjait, szakmailag segítik azokat. Fokozottabban részt vennének a létesítmények gyors és szakszerű tervezésében, az építés megvalósításában, például az új Haladás-stadion munkálataiban is közreműködnének. Az alpolgármester kifejtette, hogy a városvezetésnek is alapvető célja a helyi mérnökök, mérnöki irodák munkához juttatása a helyi beruházásokon, természetesen a jogszabályok betartása mellett. Ígérete szerint a Haladás-stadion fejlesztésével kapcsolatos tárgyalásokon képviselni fogja ezt az álláspontot.

Mészáros Zsolt
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Egyetértettek abban is, hogy a kamarai tagság a minőség garanciája lehet a megrendelők számára. Mindketten fontosnak gondolják, hogy a vasi mérnökök - és vállalkozásaik - bekapcsolódjanak a szombathelyi gépészmérnök-képzésbe, a nyári gyakorlatra is szívesen fogadják a gépész hallgatókat cégeiknél. Ez elősegítheti a frissen végzett mérnökök maradását, a megyei műszaki vállalkozások szakember-utánpótlását, a cégek tudásszínvonalának további emelését.

Szóba kerültek olyan konkrét városfejlesztési ötletek is, amelyeknek szerves része a mérnöki munka. A Csónakázó-tó rekreációs zónájához kapcsolódnia kellene a már korábban elképzelt Perint rehabilitálási terv elemeinek. Ez lehetőségeket adna a város víz közeli területeinek új típusú használatára. A Savaria Történelmi Karnevál továbbfejlesztését, az attrakciók bővítését szolgálhatja a Ferences-kertben a víz használatát interaktív módon bemutató projekt: létrehozásához a múlt mérnöki és építészeti ismereteit kell alkalmazni. A kiemelt elképzelések közé tartozik az összefüggő Szombathely-Kőszeg kerékpárút megépítése. Ez a turizmus fejlesztése mellett a közlekedésbiztonság területén is jelentős előre lépést jelentene.

Illés Károly és Nádor István megállapodtak abban is, hogy kölcsönösen keresik a pályázati lehetőségeket, és hasonló megbeszélésekre a jövőben is sort kerítenek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés