Megtaláltuk Szombathely legtitokzatosabb házikóját az oladi dombon

Megmutatjuk kívül-belül.

Aki Szombathelyen fut, a város sok olyan helyére eljut, ahova egyébként nem menne. Így láttuk meg először ezt a furcsa kis tornyot.

A régi villamos elosztóház
A titokzatos torony.
Nagy Jácint

Kis templom, régi kastély, villa? Aztán közelebb érve kibontakozott előttünk a fákkal, bokrokkal, gazzal körülvett titokzatos házikó.

elektromos elosztóház belül
Meg a toldaléka. Milyen szépek így együtt.
Nagy Jácint

Az ember azért újságíró, mert folyton ki akar deríteni és meg akar mutatni az olvasóknak valamit. Akkor mi most megmutatjuk Önöknek ezt a kis meseházikót, s leírjuk, amit sikerült a környékbeliek elbeszéléseiből kideríteni róla.

elektromos elosztóház belül
A napsugaras homlokzat.
Nagy Jácint

Az 1950-es években épült régi elektromos elosztóház - vagyis a sárga torony - egykor az oladi domb felső kertjei között osztotta szét az áramot. Aztán magántulajdonba került és egy házikó épült az árpádkorra emlékeztető toronyhoz.

A régi villamos elosztóház
Ezt teszi az idő.
Nagy Jácint

Nem is akármilyen házikó. Festett napocska díszíti a hátsó homlokzatot. Az udvarban tűzrakóhely - látni, hogy egykoron gondos kezek munkálkodtak rajta. Belül csempés kandalló, feljárat toronyba és megannyi szép részlet.

elektromos elosztóház belül
A romantikus kandalló. Kattintson a galériáért!
Nagy Jácint
Úgy látszik, a gazdája már ritkán látogatja, lassan az enyészeté lesz. De ki tudja, még újra is éledhet, megérdemelné.
elektromos elosztóház belül
Viszlát ház! Vigyázzon rád az erdő.
Nagy Jácint
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód