Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Attól félnek a szombathelyi képviselők, hogy balesetveszélyt és rendetlenséget hoznak a bérelhető rollerek

Mi lesz, ha eldobálják a rollereket, és ha szembemennek az autókkal?

Új szintre léphet a rollerőrület Szombathelyen – írtuk Új szintre léphet a roller-őrület Szombathelyen 2022. June 22. 07:01 a múlt héten az önkormányzat tervei alapján. A lényeg, hogy egy vállalkozás be akarja vezetni az elektromos roller bérlési lehetőséget.

A tervek szerint 63 darab gyűjtőpont lenne a városban, ahonnan el lehet vinni a rollert, és ahová vissza kell vinni a használat után. A használatért percenként 60 forintot kellene fizetni, a rendszer mobilapplikáción keresztül működne.

A hétfői közgyűlésen némi meglepetésre heves vita alakult ki. Illés Károly (Fidesz) attól tart, hogy a város tele lesz eldobált rollerekkel, ahogyan Budapesten is történt. Czeglédy Csaba (független) a balesetektől tart, szerinte sisak használatát kellene előírni. Azt javasolta, hogy próbaidőre néhány hónapra vezessék be, aztán a tapasztalatok alapján döntsenek majd.

Lendvai Ferenc (Fidesz) és Takátsné Tenki Mária (Fidesz) is fenntartásait hangoztatta, javasolták, hogy csak 16 éven felüliek használhassák a rollereket.

Németh Ákos tanácsnok (Éljen Szombathely!) arra hívta fel a figyelmet, hogy egy alternatív közlekedési módszerről van szó. Más városokban már működik, bőven vannak tapasztalatok. A tanácsnok kijelentette, szerinte nem kell kétségbe vonni azt, hogy a szombathelyiek normálisan tudnák használni a rendszert.

Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!) kijelentette, a tervet kritizálók trollkodnak, felvetéseiknek nincs alapjuk. Szerinte a lakók érdeke, hogy legyenek használhatók a rollerek, és ne álljanak a fejlődés útjába.

Aztán végül elfogadták, hogy kidolgozzák a részleteket, a szakbizottságok megvizsgálják a felmerült kérdéseket.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet