Új szintre léphet a roller-őrület Szombathelyen

A tervek szerint a város 63 pontján lehetne elektromos járgányt kölcsönözni.

Az elektromos roller-kölcsönzéssel foglalkozó Lime Technology Kft. megkereste a szombathelyi önkormányzatot, ugyanis a vasi megyeszékhelyen is szeretnének lehetőséget adni az embereknek az elektromos rollerek bérlésére.

Arról, hogy élünk-e a lehetőséggel vagy sem, a közgyűlés dönt majd.

A Lime célja, hogy ezzel is ösztönözze társadalmat egy egészségesebb, tisztább és élhetőbb város létrehozása érdekében.

A cég eddig öt kontinensen több mint 200 millió utazáshoz járult hozzá, elektromos rollereket és kerékpárokat biztosítva az autózás alternatívájaként.

Szombathelyen a tervek szerint 63 darab gyűjtőpont lenne. Ezek használatáért a Lime Technology Kft. az önkormányzatnak díjat fizet.

Egy biztos: egyre nagyobb népszerűségnek örvend a rollerezés, nemcsak nálunk, az egész világon. Persze, mint ahogy sok minden más, ez is megosztja a társadalmat. Vannak, akik a környezetkímélő és egyben kényelmes adottságok miatt szeretik, de olyanok is akadnak, akik inkább csak a "figyelmetlen száguldozókat" látják bennük. Mi most kíváncsiak vagyunk az Önök véleményére, szavazzanak!

Arról lapunk már korábban is beszámolt Biciklizni nem, de rollerezni lehet a szombathelyi Fő téren 2021. July 08. 07:09 , hogy az elektromos eszközök használata teljesen szabályozatlan, a kacifántos jogi helyzetről megkérdeztük a szombathelyi jegyzőt.

Sőt, a téma a hétfői parlamenti ülésen is szóba került, amikor a képviselők rákérdeztek a lehetséges KRESZ-változásokra. Koncz Zsófia államtitkár válaszában akkor két területet jelölt meg, ahol a kormány változásokat tervez, ebből az egyik az elektromos közlekedési eszközöknél.

Címlapfotó: blikk.hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet