Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Életveszélyesen bántalmazta az élettársát és a haját is levágta

A győri főügyészség helybenhagyta a szombathelyi ítéletet.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza annak a vádlottnak az ügyében, aki életveszélyesen bántalmazta az élettársát és a haját is levágta - közölte lapunkkal Mészáros Tamás fellebbviteli főügyész

A Vas Megyei Főügyészség vádirata alapján eljáró Szombathelyi Törvényszék a 2021. július 7-ei ítéletében a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 évi börtönbüntetésre, mellékbüntetésül 4 évi közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott egy hónapos ismeretség és szerelmi kapcsolat után beköltözött a sértett albérletébe.

Féltékenysége miatt először egy hónapos együttélésük után bántalmazta az élettársát, több ízben pofon ütötte és hajánál fogva rángatta.

Újabb egy hónap múlva ismételten megverte a sértettet, őt több ízben ököllel arcul ütötte és hajánál fogva rángatta.

Másnap féltékenysége miatt újból bántalmazta a nőt, akinek ezúttal olyan súlyos sérüléseket okozott, amelyek között volt életveszélyes is, és a sértett hosszú copfját is levágta megszégyenítésül.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, az ellen a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a vádlott előéletére, az elkövetés körülményeire, az egy lakásban élő nők sérelmére rendszeresen elkövetett erőszakos magatartás következetes üldözendőségére figyelemmel a középmértéktől elmaradó szabadságvesztés a vádlott számára inkább méltányos, ezért a büntetése nem enyhítendő.

Másodfokon az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt.

Dr. Mészáros Tamás s. k., fellebbviteli főügyész

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló