Életveszélyesen bántalmazta az élettársát és a haját is levágta

A győri főügyészség helybenhagyta a szombathelyi ítéletet.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza annak a vádlottnak az ügyében, aki életveszélyesen bántalmazta az élettársát és a haját is levágta - közölte lapunkkal Mészáros Tamás fellebbviteli főügyész

A Vas Megyei Főügyészség vádirata alapján eljáró Szombathelyi Törvényszék a 2021. július 7-ei ítéletében a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 évi börtönbüntetésre, mellékbüntetésül 4 évi közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott egy hónapos ismeretség és szerelmi kapcsolat után beköltözött a sértett albérletébe.

Féltékenysége miatt először egy hónapos együttélésük után bántalmazta az élettársát, több ízben pofon ütötte és hajánál fogva rángatta.

Újabb egy hónap múlva ismételten megverte a sértettet, őt több ízben ököllel arcul ütötte és hajánál fogva rángatta.

Másnap féltékenysége miatt újból bántalmazta a nőt, akinek ezúttal olyan súlyos sérüléseket okozott, amelyek között volt életveszélyes is, és a sértett hosszú copfját is levágta megszégyenítésül.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, az ellen a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a vádlott előéletére, az elkövetés körülményeire, az egy lakásban élő nők sérelmére rendszeresen elkövetett erőszakos magatartás következetes üldözendőségére figyelemmel a középmértéktől elmaradó szabadságvesztés a vádlott számára inkább méltányos, ezért a büntetése nem enyhítendő.

Másodfokon az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt.

Dr. Mészáros Tamás s. k., fellebbviteli főügyész
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló