Élhető irodát? Pillanatok alatt? Miért ne?

Mindenki szeretne egy olyan munkahelyre megérkezni reggel, ahonnan nem akar már egy óra múlva árkon-vízen át menekülni. A továbbiakban adunk pár tippet, hogyan lehet ezt a közel paradicsomi állapotot elérni - mert bizony el lehet!

Egymásra hányt papírkupacok, gabalyodó kábelrengeteg, elkeveredő tollak, idegeken rumbázó főnök? Nos, ha az utóbbin nem is lehet segíteni, az előbbieken nagyon is, és elég hozzá csupán pár tárgy, amit a praktikum jegyében szültek meg kitalálóik. Mi sem gondoltuk volna, hogy ha nekiállunk ilyenek után kutatni, olyan bőségzavarral szembesülünk, aminek eredményeképpen nem hogy kutatnunk nem kell tovább, de inkább ki kell majd hagynunk cikkünkből több okos kis dolgot - pedig annyira, de annyira idepasszíroznánk mindent. Úgyhogy most a favoritjainkat mutatjuk be - hozzátéve, hogy az egyes elkészítési folyamatokat nem részletezzük, mert ki-ki a saját dekorációinak kovácsa, de adunk linkeket, meg hát nincs is szó olyan komplex dolgokról, hogy pár nekifutás után ne sikerüljön összehoznunk őket.


1. Képkeretből ki a fotót!

Az első versenyző (lásd a kép bal oldalán) egy nagyon profán ötleten alapul, pedig még a szomszédnak is eszébe juthatott volna, nemdebár? Egy régi képkeretre van szükségünk, amiből kikapkodjuk a megsárgult fotókat - azok jobb esetben már úgyis egy megbízható merevlemezen csücsülnek digitális formában -, a helyére pedig tetszőleges, de lehetőleg jó szakítószilárdságú textilből rétegeket ragasztunk , amikbe aztán pakolhatunk, ami nekünk tetszik.

2. Írószertartó a kedvenc szivárványszíneink szerint

Kedvenc színeink és mintáink köszönhetnek vissza, ha fogunk pár nekünk imponáló papírt, néhány pőre (persze kiürített!) konzervdobozt, ollót, ragasztót, és némi méricskélést követően máris készen vannak a ránk szabott tolltartók. Oké, ez még nem önmagában nem nagy kunszt - na de ha szépen elforgatjuk, és egymásra helyezzük őket, akkor máris magunkra vonhatjuk az irigykedő tekinteteket, amellett, hogy még helyet is spórolunk magunknak.

3. Ugyanez minimalista verzióban

A letisztultság, sallangmentesség ígyis-úgyis napjaink legkedveltebb irányvonala - tegyük hozzá, nagyon helyesen -, hát miért ne essen erre a választásunk? Ebben az esetben nem tarkabarka papírokkal fedjük le a konzervdobozokat, hanem táblafestéket használunk, aminek óriási előnye, hogy krétával tudunk írni rá bármit.

4. Újságtartóból falipolcot, hopp!

Minden irodai dolgozó találkozott már az elején lyukas, tetején íves, sok-sok papír tárolására foganatosított tartóval, ez Magyarországon szinte a bürokrácia egyik legjelentősebb fokmérője - minél több van ilyenből valahol, annál valószínűbb, hogy az adott helyen nem pörögnek úgy a mindennapi feladatok, mint a motolla. Hát miért is ne vegyük elejét annak, hogy maguk alá temessenek a dokumentumhalmok? Kezdjük rögtön azzal, hogy elfordítjuk az egyik ilyen tartót, szemmagasságban rögzítjük, és voálá, már meg is vagyunk! Íme, az előtte-utána állapot egy-egy képen:

5. Kábelek labirintusa? Egy kampó megoldja

Vagyunk egypáran, akik monitor mögött dolgozunk. A monitorhoz rendszerint számítógép tartozik, ahhoz egy táp, ami az áramot szolgáltatja, esetleg még nyomtató, netalántán egy pár hangfal, és fennállhat az a helyzet, hogy még a szomszédos gépek is össze vannak kötve, és - máris készen áll a drótkavalkád. Az ilyen irodistának bár két lába van, ülve is megbotlik, ezt meg senki nem akarhatja, hiszen gyorsan munkakedvet szeghet - pedig a megoldás mindössze ennyi, csak egy lyuk az asztalba:

6. Testápolós flakonból hordozható töltőállomás

Alighanem mindenki találkozott már a jelenséggel, amit úgy hívunk, hogy "hova a francba rakjam a telefonomat, míg töltöm, mert rálépni nem akarok." Nem egy ördöngős feladat megoldást találni, csak egy kisebb műanyag flakon kell hozzá, amit megfelelően kell szétvágni ( bővebben itt ), a végeredmény pedig zseniális módon egyszerre tartja meg a bele helyezett telefont és magát a tartót. Mondja valaki, hogy nem praktikus, halljuk, mondja csak!

7. Mosogató mellől az íróasztalra

Végül jöjjön az egyik legkreatívabb felhasználási mód egy olyan eszközre, amiről sosem gondolnánk, hogy egy irodában is lehet hasznos funkciója: az edényszárítóra. Ezzel nem is kell semmit csinálnunk, se ragasztanunk, se csavaroznunk, se semmit, egyszerűen csak fogunk egy szépen kinéző darabot, és odavetjük az asztalunkra - és máris ilyen édes tárolóeszközünk lett:

Amennyiben Önök is rendelkeznek épkézláb ötletekkel egy csinos munkahely létrehozására, átalakítására, ne féljenek megosztani ötleteiket a kommentboxban, itt, alul!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód