Belehalt a sérüléseibe a Táplánszentkereszt határában elütött gyalogos

A munkából hazatérő asszony sötét ruhában ment volna át a 87-es főúton, de egy érkező személyautó elütötte.

A kórházban belehalt a sérüléseibe az az asszony, akit egy KIA személyautó ütött el Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél January 29. 11:26 Táplánszentkereszt határában, a 87-es főúton, 2023. január 28-án este.

Az asszonyt munka után szállította a település közelébe a munkaadó által biztosított taxi. A nő a 87-es főút szélén szállt ki, majd át akart kelni a főúton. Ekkor érkezett egy Szombathely felé tartó KIA személygépkocsi a 90 km/órás megengedett sebességű szakaszon.

Igazságügyi szakértő vizsgálja a KIA sérüléseit a gyalogosgázolás után
TM/Nyugat.hu

A sofőr későn vette észre a menetirány szerinti bal oldalról átkelő, sötét ruhás gyalogost és a felezővonal közelében elütötte a nőt.

A KIA 90 km/órás szakaszon ütötte el a sötét ruhás gyalogost Táplánszentkeresztnél
TM/Nyugat.hu

A mentők stabilizálták az életveszélyesen sérült gyalogos állapotát, majd a Markusovszky kórházba szállították, ahol később belehalt a sérüléseibe.

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit
TM/Nyugat.hu

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Kérjük a gyalogosokat, hogy az úttesten való átkelésnél mindig figyeljék azt a sávot, amibe éppen belépni készülnek. Csak akkor lépjenek be a sávba, ha biztosak abban, hogy az érkező jármű vezetője észlelte a gyalogost. Ez minden esetre igaz, akár van kijelölt gyalogosátkelőhely, akár nincs. Lakott területen kívül viseljenek fényvisszaverővel ellátott kabátot, vagy vegyenek fel jólláthatósági mellényt.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló