Elhunyt Csuk Ferenc, szentgotthárdi helytörténeti kutató

81 éves volt.

Elhunyt Csuk Ferenc szentgotthárdi helytörténész, a város díszpolgára – számolt be róla a szentgotthard.hu.

Csuk Ferenc 1941-ben született Szentgotthárdon. Tanulmányait Győrben végezte, majd 18 éves korától kezdve egész 2001-es nyugdíjazásáig a szentgotthárdi Selyemgyárban dolgozott.

Munkája mellett sokat foglalkozott Szentgotthárd és térségének történeti kutatásával, gyakorlatilag mindent tudott a városról, azt pedig különböző médiumokban népszerűsítette, és bizonyos helytörténeti anyagokkal az önkormányzat munkáját is segítette.

Szentgotthard.hu

Csuk Ferenc festőként és íróként is elismertnek számított, több könyve is megjelent, melyben saját verseit, novelláit, regényeit lehet olvasni.

Tevékenysége miatt 2006-ban neki ítélték a Szentgotthárd Közművelődéséért Díjat, 2009-ben ő kapta a Szentgotthárd Városért Díjat, 2015-ben pedig a város díszpolgára lett.

Csuk Ferenc, „Feri bácsi” 81 éves volt, a szentgotthárdi önkormányzat saját halottjának tekinti.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet