Elhunyt Homonnay Gergely író, újságíró, aktivista

Holttestét egy római magánklubban találták meg.

Szombaton holtan találták egy olaszországi klubban Homonnay Gergely író, újságíró, közéleti aktivistát, írja a Corrierra della Serra híre alapján a Telex.

A 46 éves író már egy ideje Rómában élt, holttestét a Bananon Club nevű privát klub törökfürdőjének mosdójában találták meg újév napján. Halálát a szív és a keringés leállása okozta. Megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül. Bűncselekményre utaló nyom nem merült fel, de a rendőrség a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok, egy zacskó fehér por és néhány fiola miatt eljárást folytat.

A Telex által idézett olasz lap azt írja, hogy Homonnay máshol ünnepelte a szilvesztert, és hajnali 5 órakor ment a klubba. Tanúk elmondása szerint a fürdőben szombat délelőtt a klub tulajdonosa is rosszul lett, arra panaszkodott, hogy nem kap levegőt.

A Wikipédia szerint Homonnay Gergely a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán angol–német szakon végzett, majd Pécsett és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott jogi tanulmányokat. Dolgozott fordítóként, egy fotóügynökségnél, tanított gimnáziumban, és éveken keresztül újságíróként dolgozott. Első írásai balettkritikák voltak. Korábban a Best, a Story munkatársa, de írásai jelentek meg a Nők Lapja Psziché lapban, a wmn.hu-n és a szeretlekmagyarorszag.hu-n. A 2000-es évek közepén kezdett el blogolni. Két blogja, a gonzalo és a dagadtanoverem a blogírói szcéna kultfigurájává tette. Sikeres könyvei, a Puszi, Erzsi!, valamint Az elnökasszony egyaránt „macskaperspektívából” mutatják be a gazdi viszonyát kisállatához, illetve a politikai életet.

A politikába a 2018-as áprilisi választás után kapcsolódott be; az áprilisi tüntetések egyik főszervezője volt. Pártonkívüli, magát liberális gondolkodónak vallotta. Emberi jogi és oktatáspolitikai kérdésekben nyilvánult meg.

2021 szeptemberében Novák Katalinra tett becsületsértő kijelentése miatt jogerősen elítélték, egy év próbaidőre bocsátották, és a perköltségek megfizetésére kötelezték.

Az Erzsi for Presindent utolsó blogbejegyzése szilveszter este született:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Közélet