Elhunyt Szombathely ismert és szeretett háziorvosa

Hosszú éveken keresztül ő látta el a szombathelyi hajléktalan embereket.

„A Féhe Kft. munkatársai és ellátottjai fájó szívvel búcsúznak Dr. Morvay Frigyes Főorvos úrtól, aki háziorvosi teendői mellett hosszú éveken keresztül látta el a szombathelyi hajléktalan embereket, és tett meg mindent egészségi állapotuk megóvásáért” – közölte Facebook-oldalán a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft.

Morvay Frigyes
Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat

Szombathely ismert és szeretett főorvosa könyvet is írt . A Libri így foglalja össze életrajzát.

Dr. Morvay Frigyes 1936-ban, állatorvos családban született Szombathelyen. Jelen esszékötetében olyan természetfilozófiai, általános, filozofikus kérdéseket boncolgat, mint például hogy megmenthető-e az emberiség, miben áll a posztmodern, az erkölcs, az emberölés, a háború, a boldogság, avagy az orvosi viktimológia lényege.

A szerző a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát 1960-ban. Alapító tagja volt a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületének (1967), melynek elnöksége 1985-ben Medicus Anonymus díjjal tüntette ki. 2012-ben a Pécsi Tudományegyetem Családorvosi Tanszékén címzetes főorvosi címet, majd 2017-ben a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületétől aranykoszorús címzetes főorvosi címet nyert.

Pályája során huszonkét szakmai közleményt írt, előadásokat tartott bel- és külföldi kongresszusokon, valamint számtalan ismeretterjesztő előadást tartott a TIT felkérésére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek