Elindult a 2022-es népszámlálás

Október 16-ig lehet kitölteni az íveket, akár online is.

Ma, azaz október 1-jén 0 órakor elindult a 2022. évi nép- és lakásszámlálás, a KSH legnagyobb statisztikai adatgyűjtése, amit tízévente végeznek. A kérdőívet online is ki lehet tölteni a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül, a postán megkapott felkérőlevélben található belépési kód segítségével – írja lapunkhoz is eljuttatott közleményében a Központi Statisztikai Hivatal.

Azok egyébként, akik az interneten töltik ki a kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt: a KSH naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.

Az egész országban egyidőben, azonos tartalommal és egységes módszertani alapon végrehajtott adatfelvétel kiterjed minden lakásra és személyre. A népszámlálás révén pontos és részletes képet kaphatunk hazánk népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, nemzetiségi és vallási összetételéről, élet- és lakáskörülményeiről – emlékeztet a KSH.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek