Elindult a kompetenciamérés ma az iskolákban, csak épp a rendszer nem működött

Már a próbaalkalmak során is gondok voltak, úgy tűnik, azóta sem rendeződött a helyzet.
A Telex számolt be arról, hogy a mai napon a tizedikes diákok kompetenciamérése zajlott, ugyanakkor több olvasó is arról számolt be, hogy akadozik a rendszer. "A rendszer működésképtelen, a feladatok nem megoldhatóak, a központból is jelezték, hogy országos szintű probléma van" - írta egyikük.

De megszólalt egy nyugat-magyarországi iskola igazgatója is, aki a lapnak elmondta, hogy a teszt első felében nem voltak problémák, a második részénél viszont már folyamatos hibaüzenetek jelentkeztek, a válaszokat nem mentette el a rendszer, visszaugrott korábbi feladatokra. A matematikai eszköztudást vizsgáló résznél már annyira lelassult a rendszer, hogy a diákok a 30-ból csak 6-7 feladatot tudtak megcsinálni. Azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy a fennakadások miatt újra kell-e írni a diákoknak a tesztet.

Egy másik tanár szerint lehet, hogy kiértékelni sem tudják majd a teszteket, és ezzel egy teljes tanítási nap ment a kukába.

A lap emlékeztet, hogy az országos kompetenciamérés idén először digitálisan zajlik a hatodikos, nyolcadikos, tizedikes diákoknak. Előzetesen három próbaalkalmat hirdetett meg az Oktatási Hivatal (OH), de a diákok többségének egyik alkalommal sem sikerült belépniük a rendszerbe.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet