Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem talált bűncselekményt a rendőrség a miniszterelnök vejének volt cége, az Elios elleni nyomozás során

Sárváron is Zalaegerszegen is tízmilliókat bukott az önkormányzat az Elios színre lépésével. A hatóság széttárta a kezeit.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bűncselekmény hiányában megszüntették az Elios Innovatív Zrt-vel szembeni nyomozást

- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden este az MTI-vel.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Gál Kristóf szóvivő a hírügynökség kérdésére azt nyilatkozta, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) ajánlásai alapján a Pest Megyei Főügyészség által elrendelt nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda befejezte.

Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal
Forrás: Facebook / Orbán Viktor

Az OLAF januárban jelentette be 40 millió eurós szabálytalanságot találtak Orbán Viktor vejének közbeszerzéseinél 2018. January 12. 11:49 , hogy 40 millió eurós szabálytalanságot találtak az Elios közbeszerzéseinél, a vizsgált időszakban a cég Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor vejének a tulajdonában volt. Az OLAF a magyar ügyészséghez fordult, ahol január végén el is rendelték Nyomozást rendelt el az ügyészség a korábban Orbán Viktor vejéhez köthető Elios ügyében 2018. January 22. 13:45 a nyomozást. Ezt zárták most le, bűncselekmény hiányára hivatkozva.

Közben olyan hírek terjedtek el Egy milliárd 450 millió forintért hozhat világosságot Szombathelyre az Elios 2018. January 26. 10:37 , hogy Szombathelyen is az Elios újítaná fel a közvilágítást, de az önkormányzat ebből az ügyből kitáncolt, valószínűleg a közvélemény felháborodása miatt. A szombathelyi üzlet egyébként közel 1,5 milliárd forintról szólt volna.

Az Elios által felújított közvilágítás Sárváron
Gergits Konrád

Az Elios egyébként korábban két közeli város közvilágítás-felújítását nyerte el a közbeszerzésen. Zalaegerszegen átlátszó trükkökkel Átlátszó, gusztustalan trükközésekkel hozták ki győztesnek Tiborcz István, Orbán vejének cégét Zalaegerszegen is 2018. February 15. 14:11 hozták ki nyertesnek a céget. Sárváron 100 milóval lett drágább a felújítás, az eredménye pedig elkeserítő.

De a rendőrség lezárta a nyomozást, így minden marad a jelenlegi állapotban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés