Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új párttal bővült az Éljen Szombathely Egyesület és az LMP választási szövetsége

És január végéig még sok minden történhet.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mintegy két hete jelentették be Közösen indul az önkormányzati választásokon Szombathelyen az Éljen Szombathely! és az LMP 2018. November 15. 21:57 , hogy az Éljen Szombathely Egyesület és az LMP közös jelöltekkel és közös listával készül a 2019-es önkormányzati választásokra. Helyi szinten ez nem volt meglepő, hiszen ez a két szervezet is része volt annak az összefogásnak, aminek eredményeként László Győző megverte a Fidesz-jelöltjét Nagyon megverte a Fidesz jelöltjét az ellenzéki László Győző a szombathelyi időközi választáson 2018. October 14. 20:26 a derkovitsi időközi választásokon.

Már akkor közölték, hogy bejelentés-sorozatra készülhetünk, hiszen több szervezettel is tárgyalnak, a nyertes időközin is székesebb volt az összefogás.

Tóth Kálmán és Horváth Attila
Szilágyi József (telefonos fotó)

Most pedig a szombathelyi MSZP irodában Tóth Kálmán, az egyesület elnöke és Horváth Attila, a szocialisták városi elnöke jelentette be, hogy az MSZP is csatlakozott a szövetséghez.

Ez tényleg nem volt meglepő, hiszen 2014-ben ők már együtt indultak, és döntetlenre ki is hozták a képviselői helyeket a Fidesszel szemben. Most ennél többre készülnek, Horváth Attila szerint sikerre van ítélve ez a szövetség, és soha nem látott jó csapatot ígért.

A szövetség közös polgármester- és képviselőjelölteket is állít, a programot is közösen dolgozzák ki, ami Horváth szerint jó alap lesz ahhoz, hogy közösen vezessék majd a várost.

Tóth Kálmán azt mondta, tapasztalataik alapján helyi szinten nem kell mindenkinek pártpolitikai színekben indulnia, a szombathelyieket is könnyebb megszólítani civilként. Ettől függetlenül az egyesület értékítélete nem változott, kijelentette, nekik Szombathely az első.

Hozzátette, a jelenlegi városvezetés máshová teszi a hangsúlyokat, mint ahogyan ők tervezik, hatalmas torzítások vannak a városrészek fejlesztéseiben. Kérdésünkre Tóth Kálmán kijelentette, közel egy éve nem tagja az MSZP-nek, majdnem pontosan húsz évig volt párttag.

A teljes szövetség megalakulását január végére ígérték, így számíthatunk mg néhány bejelentésre. Azért is, mert az időközi választáson szélesebb volt az összefogás, az Éljen Szombathely Egyesület ernyője alá az MSZP és az LMP mellett behúzódott a DK és a Momentum is.

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés