Vészfékkel kerülte el a balesetet a 9-es busz sofőrje - Videó

Figyelmetlen kerékpáros hajtott ki Szombathelyen a zebráról a Rohonci útra, egyenesen a 9-es busz elé. A sofőrön múlt, hogy nem hajtott át az asszonyon. Kameránk rögzítette az esetet.

Három buszbalesetről számoltunk be részletesen az elmúlt héten, a ráadásban pedig egy elkerült balesetet mutatunk meg Olvasóinknak. Az egész incidens csupán pár másodpercig tartott és sajnos ritkának sem mondható, de talán érdemes felhívni rá a közlekedők figyelmét. Ma délelőtt az ún. Órásháztól tartott a Váci utca irányába a Rohonci úton 9-es számú helyi buszjárat, amikor a Szűrcsapó utcai zebrán szabálytalanul átkerekező asszony váratlanul és körültekintés nélkül kikanyarodott a busz elé.

A sofőr gyors reakciójának köszönhetően vészfékezéssel és némi oldalkormányzással sikerült elkerülni a balesetet, de az videónkon is látszik, hogy a busznak minimális helye volt a manőverre, mivel egy teherautó haladt mellette. Az is kiderül, hogy amíg a kerékpáros asszony több szabályt megszegve, mindenre fittyet hányva tekert, addig a sofőr rá és a mellette közlekedőkre is figyelt. Amikor a szabálytalan nő rájött, hogy hibázott, gyorsan visszafordult és a járdán kerekezett tovább. Azt sajnos nem láttuk, hogy akár csak egy röpke kézmozdulattal is bocsánatot kért volna a buszsofőrtől az általa okozott veszélyhelyzetért. Pedig lett volna mit megköszönni, legalább azt, hogy egészségesen hazaérhetett...

A buszsofőrön múlt, hogy a kerékpáros asszony nem került a busz alá
Tánczos Mihály

Ma van az autómentes világnap, sokan pattantak ma nyeregbe. Szomorú, hogy fenti, 20 másodperces videónkon öt kerékpáros látszik, abból négy szabálytalanul közlekedik. (A videó minőségéért elnézést kérünk, a felvétel bal oldalát nagyítottuk ötszörösére, hogy jobban kivehető legyen, mi történt.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Buszbaleset Szombathelyen - Sárgánál lassító autónak ütközött a busz

Egy ember sérült meg kedden délután Szombathelyen, amikor egy sárga lámpánál lassító autónak ütközött egy ingyenes bevásárlójáratként közlekedő autóbusz.

Árokba csapódott a turistabusz Vámoscsaládon (Frissítve!)

Többen megsérültek, amikor ma hajnalban egy szlovák turistabusz letért az útról és árokba csapódott Vámoscsaládnál. A sofőr valószínűleg elaludt.

Buszbaleset Ikerváron: előzésben lévő Ikarus elé kanyarodott a Kia

Lassan haladó autót előzött a Vasi Volán busza Ikerváron, amikor a jármű irányjelzés nélkül elé kanyarodott. A fiatal sofőr súlyosan megsérült.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló