Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elkészült négy pihenőhely és két tengelysúlymérő állomás az M86-oson, Szombathely és Csorna között

Nettó hatmilliárd forint állami forrásból kialakították a Rábaköz- és a Vámoscsalád-pihenőhelyeket, emellett Vámoscsaládnál tengelysúlymérő állomást építtetett a beruházó Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő (NIF) Zrt.

Hende Csaba, az országgyűlés alelnöke, Vas megye fideszes országgyűlési képviselője a szerdai átadón azt hangsúlyozta, hogy a határidőre elkészült beruházás Ilyen lett az M86-os autóút vámoscsaládi pihenőhelye 2020. May 17. 18:19 nem csak a közlekedőknek, hanem a térségben élőknek is fontos.

A tengelysúlymérő állomásokkal nemcsak biztonságosabbá válik a közlekedés, hanem a közút minőségét is tovább meg lehet őrizni azzal, hogy kiszűrik a túlsúlyos járműveket - mondta.

Kitért arra is, hogy

a Rábaköz-pihenőhelyen az országban is egyedülálló módon egy ökumenikus imaházat, fitnesz parkot és játszóteret is kialakítottak.

Vámoscsalád, pihenő
Tánczos Mihály

Emlékeztetett, hogy az M86-os út 2016-ban készült el, noha a 2002 és 2010 között regnáló kormányok 2010-re ígérték. 2010-re azonban csak egy 3,5 kilométeres szakasz valósult meg.

Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy a gyorsforgalmi út ezzel a beruházással készült el teljesen, és mindazokat a szolgáltatásokat biztosítani tudja, amelyet a többi autópálya.

Vámoscsalád, pihenő
Tánczos Mihály

Kiemelte, hogy Magyarország nincs egyszerű időszakban a koronavírus-járvány miatt, de a számítások szerint a belföldi turizmus a nyáron feléled.

Ez az út pedig biztosítani tudja, hogy Szombathely mellett Sárvár, Bükfürdő és Kőszeg, mint turisztikai célpontok is könnyen és biztonságosan megközelíthetők, de a gazdasági szereplők számára is fontos - mondta.

Hozzátette, hogy több közúti infrastruktúrafejlesztés is zajlik jelenleg a megyében, egyebek mellett Sárváron a főúton, illetve a Magyar falu program keretében Szombathely és Vép között.

Vámoscsalád, pihenő
Tánczos Mihály

Abban bízunk, hogy ez a lendület a megyei közúthálózat megújításában a továbbiakban is kitart - fogalmazott.

Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a pihenőhelyek és a tengelysúlymérő állomások a 21. századi kihívásoknak megfelelően épültek, modernek és kényelmesek. A tengelysúlymérő állomásokon pedig érintésmentesen tudják a nehézgépjárműveket vizsgálni, amelyben lézerszkenner is segít.

Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese azt mondta, hogy a beruházás célja volt az is, hogy hosszú távon teremtsék meg a minőségi üzemeltetés feltételeit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra