Elkészült Szombathelyen a Szigligeti utca - bennünket meg elfelejtettek meghívni az átadóra :(

Tudják, amelyik csupa térkőből lett kirakva, de kirakva. Közel 105 millióból el is készült, még csupasz, de a lokálmédiában azt írják, fákat is telepítettek.

Városházi programot már nem kapunk, Évtizedek után leállítja a szombathelyi városháza a városvezetők heti programjának közlését 2019. January 15. 11:28 és semmilyen egyéb értesítés nem érkezett arról, hogy bármilyen átadóra készül a héten Szombathely. Így jobb híján csak a szombathely.hu-n, véletlenül vettük észre, hogy elkészült a Szigligeti Ede utca Táncsics Mihály utca és Körmendi út közötti szakaszának teljes felújítása.

Szigligeti utca átadó
szombathely.hu / Cseh Gábor

Azt sohasem vitattuk, hogy a Szigligeti megérett a felújításra, az egyik legramatyabb állapotú utca volt Szombathelyen - csak a sok térkövet nem értettük

Még augusztus elején a Nyugat.hu csodálkozott először rá, hogy széltében-hosszában letérkövezik az egész szombathelyi Szigligeti utcát. Az új burkolata tényleg faltól-falig térkő lett, mindegy 300 méter (0,3 km) hosszan.

Miközben a városban lépten-nyomon kátyúkat kerülgetünk, megy a toldozgatás-foldozgatás, és soha sincs elég pénz a töredezett aszfaltú utcák rendbetételére, addig egyszer csak itt ez a köztereket meghazudtoló pazar útfelújítás. És még csak nem is a belváros szívében - írtuk korábban is, első meghökkenésünkben.

A beruházást dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Sátory Károly, a körzet képviselője és Koroknai Róbert az Alpok Terra Kft. ügyvezetője adta át a forgalomnak - szól a városháza híre.

Szigligeti utca átadó
szombathely.hu / Cseh Gábor

A Szigligeti Ede utca Táncsics Mihály utca és Brenner Tóbiás körút közötti szakaszának teljes körű felújítása a „Szociális városrehabilitáció II. ütem” című TOP pályázat keretében megvalósul valósult meg.

Szigligeti utca átadó
szombathely.hu / Cseh Gábor

A Szigligeti utca II. üteme, a Táncsics Mihály utca és Körmendi út közötti szakasz Önkormányzati forrásból épült bruttó 105.662.534 forintból. 2 sávos 5,5 méter széles út térkő burkolatú út parkolósáv és járda készült, fákat is telepítettek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet