Ellentámadásokat indítottak az ukránok és egy várost visszafoglaltak

A Pentagon szerint viszont az átfogó, kelet-ukrajnai offenzíva még nem kezdődött el.

Az orosz hadsereg továbbra is környezeti, logisztikai és technikai kihívásokkal küzd - állítja a brit védelmi minisztérium a hvg.hu szerint. Szerda reggel a BBC arról számolt be, hogy továbbra is folyamatosak a harcok Ukrajna és Oroszország határterületén, a Donyeck és Luhanszk régiókban.

A Pentagon viszont azt állítja, hogy az orosz hadvezetés tanult a háború elején elkövetett hibáiból, így most a logisztikai és légi támogatást is jobban szervezik meg. Jelentős mennyiségű légi- és logisztikai eszközt csoportosítottak át Fehéroroszországba és Nyugat-Oroszországba - számolt be a portfolio.hu .

Az ukrán fegyveres erők vezérkara viszont azt jelezte, hogy az ukránok ellentámadásokat indítottak az éjszaka a megszálló orosz erőkkel szemben, így vissza tudták foglalni Maryinka városát is Donyeck közelében.

A Pentagon szerint mindenesetre az átfogó, kelet-ukrajnai offenzíva még nem kezdődött el, az orosz haderő még mindig haderejének erősítésével van elfoglalva. Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy Oroszország még mindig kellő mennyiségű fegyverrel rendelkezik egy kelet-ukrajnai offenzíva lebonyolításához, még ballisztikus rakétáik és légi eszközeik is bőven vannak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet