Megvan az első hét ellenzéki politikus, aki biztosan képviselő lesz a választások után

Ők vezetik a közös ellenzéki listát.

Nyilvánosságra hozta az ellenzék a közös választási lista első hét helyezettjét - írta a Telex.hu . A lap arról is beszámolt, hogy hat frakcióban egyeztek meg az ellenzéki pártvezetők.

Az ellenzéki közös lista még nincs teljesen készen, de az első hét helyről már megállapodtak. A lista elején a miniszterelnök-jelöltek szerepelnek, a hatodik helyen az MSZP-s Tóth Bertalan, a hetediken pedig az LMP-s Ungár Péter szerepel.

Az ellenzéki lista első hét jelöltje:

1. Márki Zay Péter (listavezető-miniszterelnök-jelölt)

2. Dobrev Klára, DK

3. Karácsony Gergely, Párbeszéd

4. Jakab Péter, Jobbik

5. Fekete-Győr András, Momentum

6. Tóth Bertalan

7. Ungár Péter

A választási matematika szerint az eddig megnevezett listás jelöltek egészen biztosan mandátumot szereznek tavasszal.

A lap szerint abban is megegyeztek, hogy ezen a héten látványosan elkezdenék felpörgetni a kampányt: hárommillió példányban terjesztenek egy kampányújságot, és ezer óriásplakáton is megjelenik az egységes ellenzéki arculat.

Mindez azt is mutatja, hogy a Márki-Zay győzelmét hozó előválasztás után csaknem három hónappal az ellenzéknek sikerült eljutni oda, ahová az előválasztást követő hétre ígérte: Egységben Magyarországért néven, azonos arculati elemekkel ezentúl közösen kampányolnak, maguk mögött hagyva az ellenzék választási programjának összefésülését, illetve a komoly vagy annak tűnő belső vitákat és a nyilvános üzengetéseket - írja a Telex.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet