Előválasztás: Az LMP Ipkovich Györgyöt támogatja Körmenden, de Bana Tibort fogadnák be a frakcióba

Tisztába kell tenni a támogatás és a befogadás kérdéseit.

Vas megye 3-as választókerületében Ipkovich Györgyöt, az MSZP jelöltjét támogatja az LMP az ellenzéki előválasztáson - jelentette be szombathelyi sajtótájékoztatóján Ungár Péter országgyűlési képviselő, aki Vas megye 1-es körzetében indul LMP-sként, az MSZP, a Jobbik és a Momentum támogatásával.

Ungár szerint Ipkovich 30 éves közéleti pályafutása alkalmassá teszi őt a választókerület képviseletére, ökoprogramja pedig illeszkedik a választókerület adottságaihoz.

Ipkovich-Ungár sajtótájékoztató
Mészáros D. Zsolt

Ipkovich György megköszönte a támogatást, célzott rá, hogy mivel pártja, az MSZP Ungár Péter mögé állt, ez a most bejelentett gesztus ennek a viszonzása. De Ipkovich szerint világossá kell tenni, hogy egy jelölt támogatása és befogadása a frakcióba nem ugyanaz.

Az előválasztáson induló jelölteknek nyilatkozniuk kellett arról, hogy ha bejutnak a parlamentbe, melyik párt frakciójába ülnek be. Ez a frakció a befogadó frakció, ami nem minden esetben egyezik azzal, hogy ki támogat az adott párt.

Ipkovich-Ungár sajtótájékoztató
Mészáros D. Zsolt

Ez történik Vas megye két választókerületében is. A 3-asban - ahogyan most bejelentették - Ipkovichot támogatja az LMP. Ipkovich viszont értelemszerűen az MSZP frakció tagja lesz, ha mandátumot szerez. Így a szintén a 3-asban induló Bana Tibor volt jobbikos képviselő befogadó frakciója az LMP-frakció lesz.

Rövidebben: Az LMP Ipkovichnak kampányol, de ha úgy alakul, Bana Tibor lesz az LMP-frakció tagja.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint hasonló történik a Vas megye 2-es választókerületben. Ott az LMP Hencz Kornélt (MSZP) támogatja, de Molnár Miklós (Új Világ Néppárt) befogadója az LMP-frakció.

A Vas megyei jelölteket itt foglaltuk össze Szombathelyen hárman indulnak az ellenzéki előválasztáson, a Czeglédy-Ungár versenyhez csatlakozott Koczka Tibor is 2021. August 16. 09:51 , fontos megjegyezni, hogy némi változás még elképzelhető, mert nem minden jelöltről döntött még az előválasztási bizottság.

Az LMP közben kiadott egy közleményt

Közlemény

Az LMP Vas megye 2-es számú és 3-as számú választókerületében egyaránt az MSZP és Párbeszéd közös jelöltjét, Hencz Kornélt, illetve Ipkovich Györgyöt támogatja az ellenzéki előválasztáson.

Az LMP elkötelezett a kormányváltás mellett, és az ellenzéki előválasztást tartja a legalkalmasabb eszköznek arra, hogy a legesélyesebb ellenzéki jelölt álljon ki egy az egyben a fideszes jelölttel szemben a 2022-es országgyűlési választáson.

Mindkét jelölt ízig-vérig Vas megyei, akik már több évtizede dolgoznak a megyében élő emberek érdekében.

Az előválasztást szeptember 18-26. között rendezik meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet