Szombathelyen hárman indulnak az ellenzéki előválasztáson, a Czeglédy-Ungár versenyhez csatlakozott Koczka Tibor is

Lejárt a jelentkezési határidő, megnéztük a vasi jelölteket. Egy hét múlva kezdődik az ajánlások gyűjtése.

Czeglédy Csaba (DK), Koczka Tibor (Új Világ Néppárt) és Ungár Péter (LMP) regisztrálta magát az ellenzéki előválasztáson képviselőjelöltként Vas megye 1. választókerületében.

A jelölteknek augusztus 15-ig kellett regisztrálniuk magukat, augusztus 23-án indul az ajánlások gyűjtése, ami szeptember 6-ig tart.

A képviselőjelölteknek fejenként 400 ajánlást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy részt vehessenek szeptember 18. és szeptember 26. között az ellenzéki előválasztáson. Az előválasztás nyertese indul majd a Fidesz jelöltje ellen a jövő tavaszi országgyűlési választásokon.

Mészáros D. Zsolt

Vas megye 1. választókerületében tehát már ismertek a jelöltek. Czeglédy Csabát a DK, Koczka Tibort az Új Világ Néppárt támogatja, az LMP-s Ungár Péter mellé viszont felsorakozott a többi, az előválasztáson részt vevő ellenzéki párt, így az MSZP, a Momentum és a Jobbik.

(Koczka Tibor egyébként vállalta, hogy ha ő nyeri a választást, a parlamentben a Párbeszéd frakciójába ül de, de ezt még írásba kell foglalni, ami egy-két napba beletelik.)

A közvélemény-kutatások és elemzések szerint Szombathelyen nagy csata várható A legszorosabb előválasztási csata Szombathelyen várható, fej fej mellett áll Ungár Péter és Czeglédy Csaba 2021. August 07. 12:33 az ellenzéki jelöltek között, van olyan kutatás, amelyik Czeglédyt és van, amelyik Ungárt nevezi meg esélyesebbnek. Szombathely egyébként benne van abban a 25 választókerületben, 26 választókerületben dőlhet el a jövő évi választás, Szombathely is köztük van 2021. August 05. 11:40 ahol komoly esélye van az ellenzéknek a Fidesszel szemben.

Vas megye 2. választókerületében (Sárvár, Celldömölk, Kőszeg) négy ellenzéki jelölt van. Bányai-Németh Gábor (Momentum), Hencz Kornél (MSZP), Molnár Miklós (Új Világ Néppárt) és Szilágyi Tamás (DK).

És három ellenzéki jelölt van Vas megye 3. választókerületében (Körmend, Szentgotthárd, Vasvár, Jánosháza). Itt a volt jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő, Bana Tibor mögé állt be az LMP. Itt indul az MSZP színeiben Ipkovch György, Szombathely volt polgármestere, valamint Pleva Dániel (Momentum), akit a DK is támogat.

A jelöltek névsora némileg még bővülhet, hiszen vasárnap éjfélkor járt le a jelentkezési határidő, és elképzelhető, hogy van, akit még nem regisztráltak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet