Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Civilek tiltakoznak a kikötő beépítése miatt a Fertőn

Aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy megakadályozzák a Fertő tó kikötőjének beépítését Ruszton. Éttermet építenének a területre.

Ruszton (Rust) civil összefogás szerveződött azért, hogy megakadályozzák a településhez tartozó kikötő beépítését. A területen az Eselböck-család ugyanis egy nagy éttermet akar építeni. A civilek az ORF Burgenland beszámolója szerint eddig mintegy 570 aláírást gyűjtöttek, a konkrét cél pedig az, hogy megakadályozzák a tópart beépítését.

A polgármester és a közgyűlés ugyanakkor korábban már áldását adta a projektre. Az aláírt határozat aláírói felszólítják az önkormányzatot, hogy vizsgálják felül a földrészek eladására és bérbeadására vonatkozó szeptemberi döntést. Természetesen a civilek itt sem a kikötő fejlesztését ellenzik, viszont nem támogatják a terület nagy szintű beépítését.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra