Elmarad az idén a szombathelyi Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor

Az idei lett volna a 20. fesztivál. Korábban világsztárok is megfordultak itt.

"Sajnálattal tudatjuk minden érdeklődővel és a programjainkat látogatókkal, hogy a Lamantin Jazz Fesztivál és a Lamantin Improvizációs Tábor idén nem kerül megrendezésre.

Üdvözlettel és barátsággal:

Tímár Péter"

Ezt a rövid közleményt a Lamantin Jazz Facebook-oldalán posztolta ki a főszervező nemrég.

A Lamantin Jazz Fesztivál 20 éve indult Szombathelyen, az egynapos esemény pár év alatt többnapos, országosan, sőt, nemzetközileg is ismert eseménnyé nőtte ki magát, ahol többször is láthattunk világsztárokat. A szervezést az Improvizatív Zeneműhely Egyesület vállalta, ők működtették az év közben pár klubkoncertet bemutató Lamantin Klubot is.

Bonyhádi Zoltán

Pár évvel később a fesztivál mellett elindították az improvizációs tábort, ahol szakképzett oktatók tartottak bő egy hetest kurzust a hallgatóknak. Több olyan hallgató került ki a táborból, akik később komoly zenei pályát is befutottak.

A fesztivál az elmúlt években több változáson ment át, változott a Lamantin Klub helyszíne is, a klubot pár éve a Weöres Sándor színház fogadta be. Tavalyelőtt már a jazzsátort sem állították fel Megszűnik a Lamantin Jazz Fesztivál sátra a Fő téren 2018. June 18. 15:23 a Fő téren, a nagyobb koncerteket az MSH-ban szervezték meg. Erről és a fesztivál szervezésének nehézségeiről másfél éve beszélgettünk Tímár Péter: Nehéz volt otthagyni a Fő téri fílinget, de nem volt más választás 2018. October 05. 19:42 Tímár Péter főszervezővel.

A legutóbbi városi közgyűlésen elfogadott költségvetésben az idén ötmillió forintot szánnak a fesztivál támogatására, az elmúlt években ez az összeg tízmillió forint volt.

Időközben elértük Tímár Péter főszervezőt, aki annyit mondott, hogy az idén biztosan nem lesz Lamantin Jazz Fesztivál, és improvizációs tábor sem, de keresik a hosszú távú megoldást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra