Olyan jól sikerült az ellenzéki előválasztás, hogy Sárváron megismétlik

Június végén lesz a választás, e hét végéig várják a jelentkezőket.

Egy városi képviselő halála miatt tartanak időközi önkormányzati képviselő-választást június 26-án, Sárváron az 5. számú választókerületben. Az időközi választást eddig halasztani kellett a járvány miatt, most viszont lehetőség van rá, és az országban nagyon sok helyen megtartják az elmaradt időköziket.

A mozgalom felhívása

A sárvári választás most azért érdekes, mert a helyi, ellenzékinek számító Mindenki Sárvárért Mozgalom közleményben keres képviselő-jelölteket. Pedig - ahogyan lapunknak írták - nem arról van szó, hogy nincsenek jelöltek.

"Az utóbbi időben több országos médiában jelent meg tévesen, hogy hirdetéssel keresünk jelölteket egy időközi önkormányzati választáson. Természetesen van saját jelöltünk, de az előválasztás ötletének innovációját szeretnénk felhasználni az április 3-i eredményt követő csalódottság feloldására" - írták levelükben.

Azt szeretnék, pontosították, ha a jelenlegi fideszes városvezetéssel szemben magukat ellenzékinek tartó, esetleges jelöltek előválasztást tartanának, amelynek győztese lenne az ellenzék közös jelöltje.

Szerencsétlenkedés vagy innováció?

A mozgalom egy, a részletekbe menő posztot is kirakott a Facebookra. Ezt írják:

„Aki szelet vet, vihart arat!

Szerencsétlenkedés vagy innováció?

Bejárta az egész magyar sajtót a Mindenki Sárvárért Mozgalom (MSM) Facebookon megjelent felhívása, amely arról szólt, hogy sárvári időközi választásnál képviselő-jelöltek jelentkezését várjuk. Ha több jelentkező lesz, akkor a jelöltek között előválasztás dönt, hogy ki képviseli a helyi ellenzéket..

Vajon mi motiválhatta a mozgalom vezetését, hogy ezt a formát választotta? Valóban nincs jelölt, vagy valami más miatt fordultunk ehhez a megoldáshoz?

Egyrészt szögezzük le, hogy volt jelöltje az MSM-nek. De....

Nem szerettünk volna abba hibába esni, hogy „füstös szobákban“ megálmodott jelölteket erőltessünk rá a választókra. Ezt meghagyjuk a Fidesznek. Viszonylag nem nagy terület az 5. választókerület, ahová jelöltet keresünk. Ha van több jelöltünk, akkor a választókerületen belül meg tudjuk mérni egy előválasztásban a támogatottságukat.

Miért bízunk abban, hogy lesznek jelentkezők? A tavalyi őszi előválasztáson nagyon sok sárvári vett részt, közöttünk sokan voltak fiatalok. A két fordulóban összesen két hétig „sátoroztunk“ a városban és mindig voltak önként jelentkezők a munkára. A kampányban is sokan vettek részt. Mi azt mindenképpen eredményünknek könyveljük el, hogy itt, Sárváron a választókerületi átlaghoz képest negyven százalékkal jobban teljesítettünk. A szavazókörökbe többen jelentkeztek, mint ahányan mehettek az ellenzéket képviselni. A szavazóköri delegáltak fele fiatal volt, új arcok jelentek meg. Elsősorban tőlük vettük a hitet, hogy egy új dologgal próbálkozzunk.

Nem tudjuk, hogy a választási vereség, az egzisztencia féltése mit jelent 2022-ben. Abban reménykedünk, hogy vannak a városért tenni akaró, a közösségeket segítő sárváriak. Abban hiszünk, hogy nekünk a demokrácia szélesítése a feladatunk, vagyis a sárváriak bevonása a közélet dolgaiba.

Most egy körzetben van egyéni képviselőnk, Klimits Istán. Szeretnénk, ha csatlakozhatna hozzá a körzetét egy hasonlóan jól ismerő, azért harcoló jelölt.

Ha kedvet érez a munkához, a megbízatáshoz, a képviselethez, akkor önt is várjuk!

Mindenki Sárvárért Mozgalom vezetése"

Biztos többsége van a Fidesznek

Sárváron jelenleg hat képviselője van a Fidesznek, a be nem töltött körzetben is fideszes győzelem volt 2019-ben, a polgármestert is a Fidesz színeiben választották meg. A testületben négy képviselője van az ellenzékinek számító Híd a Jövőnkért Egyesületnek .

Így a június 26-i időközi választás eredményétől függetlenül is marad a fideszes többség Sárváron.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet