Élmezőny és leszakadók: Alakul az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek sorrendje

Karácsony Gergely és Jakab Péter elhúzott a többiektől, Dobrev Klára tartja magát.
Gyakorlatilag az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek népszerűségi listájának élén álló jelöltek mindegyike növelte támogatottságát - írja a Medián által, a HVG megbízásából készített közvélemény-kutatás.

Jakab Péter (Jobbik) 3, Dobrev Klára (DK) 4, Karácsony Gergely (MSZP-P) pedig 7 százalékponttal növelte támogatottságát egy hónap alatt. Karácsony ezzel még mindig nem tudta behozni lemaradását Jakabbal szemben, a Jobbik elnöke jelenleg a legnépszerűbb a jelöltek közül, igaz, a felmérés még a pedofiltörvény megszavazása Megszavazták a homofób pedofiltörvényt 2021. June 15. 15:52 előtt készült.

Dobrev Klára elutasítottsága csökkent, de az előválasztáson résztvevők egyharmada még mindig nem voksolna rá.

Hármuktól leszakadva következik a másik három jelölt, így Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom), Pálinkás József (Új Világ Néppárt), Fekete-Győr András (Momentum).

Településtípusok szerint is megmérték, ki hol a legnépszerűbb. Jakab inkább a kisebb városokban és falvakban erős, Karácsony viszont nagyon vezet Budapesten és kissé a megyeszékhelyeken is. Dobrev leginkább a falvakban népszerű. Márki-Zayt és Pálinkást is inkább a nagyobb városokban kedvelik, míg Fekete-Győr nagyjából egyenlően népszerűtlen mindenhol (7-10 százalék között mozog az egyes településtípusokban).

Mindenesetre Pálinkás és Fekete-Győr esélyei folyamatosan csökkennek, támogatottságuk apad. Márki-Zay ugyan a legkevésbé elutasított jelölt a mezőnyben, ennek dacára ő sem áll fényesen. Magyarán ha nem történik égszakadás-földindulás, akkor Jakab, Karácsony és Dobrev valamelyike nyeri a kétfordulós előválasztást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet