Megszavazták a homofób pedofiltörvényt

A Jobbik is a kormánypártok oldalára állt.

Hiábavaló volt a hétfői budapesti tüntetés, Több ezren tüntettek a kormány homofób pedofiltörvénye ellen a Kossuth téren 2021. June 14. 20:26 az RTL közleménye és a temérdek felháborodás, óriási ellenhang, kedden végül 157 igen és 1 nem szavazattal megszavazták a kormány által beterjesztett pedofiltörvényt, amit különféle módosítókkal tulajdonképpen melegellenessé tettek.

Érdekesség, hogy a parlament kormánypárti többségéhez csatlakozott a Jobbik is, és együtt leszavazták az összes ellenzéki módosítót. Az ellenzék többi tagja (az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum), valamint a független képviselők előre jelezték, hogy bojkottálni fogják a szavazást, egyedül a DK frakciójából kilépett, jelenleg pedig függetlenként tevékenykedő Székely Sándor szavazott nemmel.

„A pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról” nevezetű törvényjavaslatot többek között a fideszes Kocsis Máté jegyzi, az előkészítése pedig a volt perui nagykövet, Kaleta Gábor gyermekpornográfia-botránya közepette kezdődött – emlékeztet a Telex.

Az első javaslatokkal még az ellenzék is egyetértett, aztán júniusban jött a hidegzuhany az új kiegészítésekkel, többek között ezekkel:

 • megtiltják a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását
 • kizárják a civilek egy részét a szexuális felvilágosításból
 • csak nyilvántartásba vett szervezetek és előadók tarthatnak előadásokat az iskolákban
 • tilos olyan reklámot elérhetővé tenni 18 éven aluliaknak, amely öncélúan ábrázolja a szexualitást, valamint a homoszexualitást és a nemváltást népszerűsíti
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet