Első alkalommal ülésezett Szombathelyen a megélhetésvédelmi munkacsoport

Segíteni akarnak mindazoknak, akik önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülnek az energiaárak és az infláció növekedése miatt.

"Első alkalommal ülésezett a megélhetésvédelmi és a gazdaságvédelmi munkacsoport Gázár-támogatás Szombathelyen - Megkérdeztük, kik és mennyit pénzt kaphatnak 2022. August 12. 11:41 .

Segíteni akarunk mindazoknak, akik önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülnek az energiaárak és az infláció növekedése miatt.

De fenn kell tudnunk tartani az önkormányzat, az önkormányzati cégek és intézmények működését, el kell látni kötelező feladatainkat is.

Mindez nagyon nehéz munka lesz a hétszeres gázár, a kétszeres áramdíj, a megnövekedett üzemanyag és bérköltségek megfizetése mellett.

Ezzel együtt a munkacsoportok javaslatai alapján a következő közgyűlésre kidolgozott javaslatot teszek le a gázra, az áramra valamint a gyógyszerre vonatkozó ártámogatásra. Továbbá a bővíteni fogjuk a szociálisan rászoruló, fával fűtők hozzáférését is a tűzifához.

Az önkormányzat és cégei energiafogyasztását, működését napi szinten fogjuk vizsgálni, ahol szükséges azonnal beavatkozunk." - írta Facebook bejegyzésében Nemény András, Szombathely polgármestere.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek