Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lökd ide a sört!

Kinéztünk az első Savaria Sörfesztiválra. Jó hangulatot, hosszú sorokat, hideg sört és némi türelmetlenséget tapasztaltunk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megyeszékhely ide, megyeszékhely oda, azért Szombathely is csal egy olyan város, ahol ha összeütnek két fedőt, már ott is az emberek apraja nagyja, hogy a hétköznapok fáradalmait kipihenje sör, virsli, vattacukor, meg dodzsem mellett. Az első Savaria Sörfesztivál is nagyjából ezért jött létre. A városvezetők érezték, hogy a Savaria Karnevál mintha kevés lenne a lazításra vágyó polgároknak, így hát a „Kenyeret és cirkuszt” több ezer éves hagyományát elővéve indították a nyarat a Ferences kerti banzájjal. Közben pedig Szent Márton szellemisége lebegett a rendezvény felett, amibe még az is belefért, hogy 500 forintos belépőért csápolhattunk a Bikinire, meg Matyira és a Hegedűsre. A programkínálat mezsgyéjén felötlő gondolatokról majd még később, egyelőre maradjunk meg szigorúan a gasztró kínálatnál.

-
Volt, aki betárazott
Nagy Zoli
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Mondhatjuk azt, hogy hi-bát-lan. Én egy fontos dolgot tartom szem előtt a sörnél. Legyen hideg, na jó meg friss, mert a csapolt nedűnél mégis csak ezek hozzák örömtáncba az ember ízlelőbimbóját. Ezzel pedig az égadta világon semmi gond nem volt. Bár egy picivel több kínálat elfért volna, ha már ugye sörfesztivál. De aki nem tudja beérni, a Kozel világos és barna, a Dreher klasszik és hidegkomlós változataival, az sznoboskodjon csak valamelyik elit bisztróban.

I. Savaria Sörvesztivál Szombathelyen
Na, mi folyik itt?!
Nagy Zoli

A sörfesztivál egy ötletes koncepcióval telepedett meg a történelmi témaparkban. Kapunk egy kis darabot a híres cseh Velké popivicéből, illetve a híres német sörfesztiválok hangulatából is. Amin azonban mindenképpen változtatni kell az első nap után a szervezőknek az a kiszolgálás. Orbitális sorok kígyóztak a sörcsapoknál és nem igazán értették a sörre szomjazók, hogy most akkor miképpen kap valaki előbb vagy később az áhított nedűből. Mert a pincérek közben az asztalokhoz is hordták az italt, és a palánknál állókat is próbálták kiszolgálni. Akinek szerencséje volt 5 perc alatt, akinek kevésbé volt szerencséje 40 perc alatt kapott egy korsóval. Ezért voltak pillanatok, amikor már-már lincshangulat alakult ki. Végül azért mindenki jutott italhoz.

A szervezők egyébként azt ígérték, hogy szombatra már nagyobb személyzettel és több csappal várják a vendégeket. Reméljük, ez a bejáratnál is így lesz, és nem ismétlődik meg ez a látvány Első Maratoni Sörbeállás 2016. June 04. 13:30 .

Ami pedig a színpadi produkciókat illeti. Hát mit lehet tenni, a magyar népnek még mindig azok a zenekarok kellenek, amiknek több évtizede egyetlen normális új dala sem volt. De a Fagyi, a Ki visz majd haza meg a Veri az élet azok amikre torokszakadtából lehet ordítani három korsó sör után.

Éjfél után bezárt a bazár. Az pedig, hogy mennyire volt sikeres az Sörfesztivál első napja, jól mutatja, hogy a bulizni vágyó közönség az Aréna utca egyik szórakozóhelyén folytatta, itt pedig kb. 20 perc alatt fogyott el a sörkészlet.

A Fesztivál szombaton és vasárnap folytatódik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életmód

Hirdetés