Már biztos, január 1-től az ELTE-hez tartozik a szombathelyi egyetem

A csődközelben lévő soproni egyetemet az állam segíti ki.

Január 1-től az ELTE része lesz a szombathelyi egyetem, jelentette be Palkovics László oktatási államtitkár Szombathelyen, az egyetem mai laborátadó ünnepségén. Hozzátette, a hallgatói jogviszonyok február 1-vel kerülnek át az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez.

Palkovics kifejtette, regionális szerepe miatt fontosnak tartják a szombathelyi osztatlan pedagógusképzést, a sport- és rekreációs szakokat és a gépészmérnök-képzést is.

Sajtótájékoztató az egyetemen
Palkovics László szombathelyi bejelentése
Vágvölgyi Bálint

Az államtitkár kijelentette, a csődközelben lévő, soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetemet az állam kisegíti. Az ott folyó faipari- és erdészképzés európai színvonalú, ezért ennek megtartását nagyon fontosnak tartják, éppúgy, mint az ott folyó pedagógusképzést.

A szombathelyi egyetem, vagyis a Savaria Egyetemi Központ (SEK) 2007-ben csatlakozott a Nyugat-magyarországi Egyetemhez, az azóta eltelt években a közös működést a szombathelyi képzési helyek leépítése és folyamatos pénzügyi gondok jellemezték. Idén májusban írtuk Az ELTE-hez csatlakozhat a szombathelyi egyetem 2016. May 18. 15:05 , hogy az ELTE és a szombathelyi egyetem között elindultak az egyeztetések az esetleges csatlakozásról.

Sajtótájékoztató az egyetemen
Vágvölgyi Bálint
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet