Több mint 700 egyetemista kezdi meg tanulmányait idén a szombathelyi egyetemen

Az ünneplő mellett idén a maszk és a kesztyű is alapkellék volt az ELTE SEK tanévnyitóján.

Szeptember 1-jén szerdán nemcsak az általános és középiskolásoknak csengettek be, hanem bizony az egyetemistáknak is elkezdődött az idei tanév.

ELTE SEK tanévnyitó a Savaria moziban
Maszk és kesztyű – ezek voltak az idei alapkellékek. | Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

Szombathelyen szokás szerint az AGORA Savaria Mozi nagytermében tartották meg az ELTE SEK tanévnyitó ünnepségét, melyen az új hallgatókon kívül részt vett többek között Borhy László rektor, Nemény András polgármester, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Balázsy Péter megyei jegyző, Lenkai Nóra rektori biztos és Lenner Tibor, a BDPK igazgatója is.

ELTE SEK tanévnyitó a Savaria moziban
Mészáros D. Zsolt

Borhy László rektor először köszöntötte az új hallgatókat, akik véleménye szerint a lehető legjobban döntöttek, hogy Szombathelyen kezdik meg tanulmányaikat, ugyanis „egy családias hangulatú, támogató közegbe kerültek, ahol az oktatók azon lesznek, hogy kihozzák belőlük a maximumot”.

ELTE SEK tanévnyitó a Savaria moziban
Mészáros D. Zsolt

Mint kiderült, 760 gólya kezdi meg tanulmányait a 2021/22-es tanévben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központban. Ez azt jelenti, hogy 59 hallgatót vettek fel pótfelvételivel, ugyanis ahogy azt korábban lapunk is megírta, Emelkedett a hallgatók és a ponthatárok száma is a szombathelyi egyetemen 2021. July 26. 15:03 701 főt vettek fel normál felvételi eljárásban a szombathelyi campusra.

ELTE SEK tanévnyitó a Savaria moziban
Borhy László rektor.
Mészáros D. Zsolt

A tanévnyitón egyébként jubileumi diplomákat is átadott az ELTE rektora, prof. dr Borhy László.

ELTE SEK tanévnyitó a Savaria moziban
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

Lapunk a közelmúltban részletesen beszámolt Emelkedett a hallgatók és a ponthatárok száma is a szombathelyi egyetemen 2021. July 26. 15:03 az ELTE SEK körüli fejleményekről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Emelkedett a hallgatók és a ponthatárok száma is a szombathelyi egyetemen

Olyan szakok lettek népszerűek, amelyekről korábban nem gondoltuk volna.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet