Pánikra semmi ok! Eltüntették a csúnya fehér ajtót az Éva-malom oldaláról

Ön szerint milyen anyagból készült a felület?

Korábbi cikkünkben bemutattuk Eltűntek az állványok az Éva-malomnál, de még várnunk kell, hogy láthassuk a Schrammel-gyűjteményt 2021. January 18. 11:30 , hogy néz ki a készülő Éva-malom állványzat nélkül. A komment szekcióban viszont többen panaszkodtak arra, hogy a gyönyörű, téglás fal közepén egy ronda fehér ajtó éktelenkedik.

Az ott hátul az ajtócska.
Kiss Tamás

Olvasóink befejezettnek vélték a külső munkát, és bevalljuk, mi is. Most viszont - az ominózus ajtó kapcsán - kiderült, hogy ez nincs teljesen így.

Éva-malom ajtó kommentek
Nyugat.hu

Ismét fotót kaptunk azzal az aláírással, hogy dekorfóliával vonták be a kellemetlenkedő ajtót. Fotósunk el is ment megnézni a helyzetet.

Az elkészült képek - és a fotósunk beszámolója - alapján azonban elbizonytalanodtunk. Mintha keresztbe vágott, egyedi készítésű téglák lennének felerősítve az ajtóra. Elhelyezkedésük követi a fal teljes egészén felfedezhető rendszert: az ablakok alatt/fölött függőlegesen állnak a téglák, a többi helyen vízszintesen.

Éva-malom ajtó
Éva-malom ajtó
Kiss Tamás

Látszik, mennyire beleégett a tudatunkba a távolságtartás, mert fotósunknak eszébe sem jutott megtapogatni az ajtó új felületét, ellenben a látott a közelben téglaport. Így aztán parázs vita alakult ki a szerkesztőségben, hogy vajon mit is látunk? A testek még a közeli fotókon is tégláknak tűnnek - de legalább 3D nyomtatásnak. Hát esküszöm, hogy domború! Ez nem lehet dekorfólia. Igaz, furcsálltuk az apró színárnyalat különbséget.

Végül felhívtuk Csapláros Andrea múzeumigazgatót, aki el is hozta a megvilágosodás pillanatát. Kiderült, hogy ezek nem is téglák! Az ajtón valóban egy speciális fólia van, ami annyira élethű, hogy simán átvert minket. 1-0 olvasónk javára. Azt is megtudtuk, hogy az ajtót eleve ilyennek tervezték.

Na, kalap-kabát, hitetlen fotósunk a hír hallatán visszarohant, hogy megsimogassa az ajtót. Saját kezével kellett megtapasztalnia, mi a fene ez! És képzeljétek: nem is domború a fólia, csak úgy néz ki! Zseniális.

Az épület várhatóan késő tavaszra készül el teljesen, ha a vírushelyzet is úgy akarja.

Éva-malom ajtó
Közelebb...
Kiss Tamás
Éva-malom ajtó
és még közelebb... Kattints a képre a galériáért!
Kiss Tamás
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Beépítették a szombathelyiek, köztük a Nyugat.hu tégláját a készülő Schrammel-múzeum falába

Sok városlakó nevét is őrzik a téglák, amíg csak áll a most éppen felújítás alatt lévő épület.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely