Engedély nélkül figyelhette meg a rendőrség Hadházy Ákost

Többek között.

Egy, az ügyészséghez beérkezett gyanú szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói engedély nélkül figyelhettek meg embereket az elmúlt években – tudta meg a Blikk . A lap úgy tudja, hogy a célszemélyek között volt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, illetve a Ligetvédők csoportjának több tagja is.

Hadházy a lapnak elmondta, hogy nem lepte meg, hogy megfigyelhették, sőt, hasonlókról már ő is hallott, emiatt a BRFK-hoz fordult.

A lap kereste a BRFK-t is, de nem kaptak választ, mindössze azt kérték, az ügyészséghez forduljanak. A lap szerint az ügynek köze lehet ahhoz, hogy még 2021-ben felfüggesztették a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának vezetőjét és két másik munkatársát is. Akkor kiderült, hogy a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hat személyt gyanúsít a nyomozásában, egy embert le is tartóztattak. Mostanra ennek az ügynek nyolc gyanúsítottja van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet