Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ennél nevetségesebb adatlopási kísérletet csak szökőévente látni

A levelet olvasva nem tudom, jelentsem-e az üzenet küldőjét, vagy megvigasztaljam.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rend kedvéért azért most is azzal kezdem, hogy vigyázat, újabb kamu üzenettel próbálják megszerezni személyes adatainkat!

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Habár nem biztos, hogy erre jelen esetben bármi szükség van, hacsak nem egy háromévestől próbálják meg kicsikarni azokat.

Megvannak azok a biztonsági kamerás felvételek, amin azt látjuk, hogy a rabló megpróbál kirabolni egy boltot, vagy postafiókot, de olyan szerencsétlen, hogy nem börtönbe kéne csukni, hanem kézen fogva kikísérni és megkérni, hogy gyakoroljon még egy kicsit?

Na, ezeknek a rablási kísérleteknek a virtuális megfelelője lehetne az az e-mail, amit a héten többen is megkaptak Magyarországon.

A levél szövege változtatás nélkül:

Üdvözlettel,

Küldtem neked ezt a levelet egy ideje, de nem vagyok biztos benne, hogy megkapta. György Luis vagyok, ezt az ajánlatot teszem Önnek késő ügyfél, László, halála kapcsán, aki szívroham következtében halt meg, hatalmas összeget hagyva, miután sikertelen kísérletet találtam rokonomra késői ügyfél, úgy döntöttem, hogy kapcsolatba lépök, mivel ugyanazt a vezetéknevet viselted vele.

Tudsz szorgalmasan felhozni ezt az igényt, örömmel bemutatom téged a banknak, mint hozzátartozójának, hogy az ő pénzeszköze alatt a neved kerülhessen sorra, én vagyok az ő személyes ügyvéd, és minden szükséges segítséget megadni fogok neked. hogy ezt az állítást teljesítsék, és megosszák azt 50/50% -kal, és hét munkanapon belül a bankok közötti bankok közötti vontatási műveletet elvégezzék. Kérjük, válaszoljon további részletekért.

Az Ön teljes neve ..........
Saját telefonod ...
A korod:...........
Az Ön elérhetőségi címe:
Az Ön személyes e-mail címe:

Teljesen nyilvánvaló, hogy az eredeti üzenet nem magyar nyelvű, ám az adatainkra pályázók arra sem vették a fáradtságot, hogy elvégezzenek egy tisztességes fordítást. Bedobták a Google fordítóba, kontrol C, kontrol V, oszt hadd szóljon.

Lehet, hogy eredeti nyelven sokkal hihetőbb a mese a titokzatos gazdag rokonról, akinek mi örökölnénk a vagyonát, de az akkor is gyanús, hogy a rokonságunkat bizonyító vezetékneve nem derül ki, valamint az sem, hogy hol élt és az ügyvédje pontosan hogy is jutott el hozzánk.

Külön érdekesség, hogy múlt héten Gulyás Ferenccel, Szombathely rendőrkapitányával beszélgettünk Podcast péntek: Milyen gyakori, ha késsel fenyegetőzve rabolnak ki valakit a szombathelyi Fő téren? July 12. 19:14 pénteki podcast-ünkben, és az internetes csalások is szóba kerültek.

Sokan talán nem tudják, de az internetes csalások után az a rendőrkapitányság folytat nyomozást, ahová az első bejelentés érkezik. Így még akár az is elő fordulhat, hogy a fenti e-mailt Üzbegisztánból küldték, mégis Szombathelyen nyomoznak utána.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Podcast péntek: Milyen gyakori, ha késsel fenyegetőzve rabolnak ki valakit a szombathelyi Fő téren?

Gulyás Ferenccel, Szombathely rendőrkapitányával a balesetek fő okairól is beszélgettünk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasznos

Hirdetés