Ennyi volt, kiszáradt egy Sopron melletti tó

A halállomány nagy részét sikerült kimenekíteni.

Viszonylag hosszú ideje tart már a száraz idő térségünkben is. Már az Alpokalján is közepes méretű, Sopron térségében pedig nagyfokú aszályról lehet beszélni, legalábbis az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint. Sok erdei forrás, patak is elapadt, így például a Soproni Rehabilitációs Gyógyintézet (avagy ahogy a legtöbben ismerik: Szívszanatórium) kertjéből induló Gida-patak is. Pedig ez táplálná az egykor szebb napokat látott Béka-tavat, illetve a Gida-pataki tavat is.

Nem maradt más, csak egy kis pocsolya.
Keszei László

A víztározó pedig mostanra szinte teljesen kiszáradt, az egyik soproni Facebook csoportban talált információk szerint viszont a halállomány nagy részét sikerült időben kimenekíteni. Persze ez mit sem változtat azon, hogy egy újabb vízfelület tűnt el a környéken, és amíg nem jön komolyabb csapadék utánpótlás, addig ez így is marad. A Gida-patak ugyanis már hónapok óta teljesen száraz.

Kiszáradt Gidapataki-tó
Keszei László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód