ENSZ-nagykövet lesz Ujhelyi István

A nagykövet feladata az uniós intézményekkel való kapcsolattartás, valamint a szervezet állandó brüsszeli képviseletének működtetése lesz.

Az ENSZ szakosított turisztikai világszervezete (UN Tourism) nagykövetének nevezték ki június elsejével Ujhelyi István távozó szociáldemokrata európai parlamenti (EP-) képviselőt - közölte a képviselő brüsszeli irodája szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a nagykövet feladata az uniós intézményekkel való kapcsolattartás, valamint a szervezet állandó brüsszeli képviseletének működtetése lesz.

A közleményben felidézték, Ujhelyi István elsődleges szakpolitikai területe a turizmus volt az Európai Parlamentben, az ő kezdeményezésére jött létre a több mint hetven szakmai szervezetet tömörítő "Tourism Manifesto" nevet viselő szakmai kerekasztal.

Ujhelyi István szerepet vállalt a tizennyolc évesek ingyenes vonatbérletprogramjában, az úgynevezett DiscoverEU-programban, és a "European Capital of Smart Tourism" nevet viselő, európai városok számára kiírt uniós pályázatban is.

A képviselő már korábban is rendkívüli nagykövete volt az ENSZ szakosított világszervezetének, a hivatalos státuszt az EP-képviselői mandátumának lejártával ajánlották fel neki - közölte az iroda.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet