Itt valami baj van: kiderült, hol teljesít rosszul Vas megye az országhoz képest

A csehek és az osztrákok szeretnek bennünket a legjobban, de utóbbiak egyre kevésbé. Viszont egyre több az ázsiai vendég.

A közelmúltban tette közzé a KSH a megyékre vonatkozó legfrissebb adatsorokat.

Ezek közül mi most a vendégéjszakát számának alakulását emeltük ki.

Ennek érdekessége, hogy amíg országosan emelkedett a vendégek száma, addig megyénkben csökkent.

Igaz, mindkét mozgás minimálisnak tekinthető.

Az első negyedévi számok:

 • Vas megye kereskedelmi szálláshelyeit 2019 I. negyedévében 115 ezer vendég összesen 328 ezer vendégéjszakára vette igénybe. Ellentétben az országos növekedéssel, a vendégek száma 1,1%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól, és a vendégéjszakáké az országosnál nagyobb mértékben, 2,0%-kal csökkent . A vendégéjszakák 89%-át kitevő szállodákban 0,3%-kal csökkent a forgalom.
 • A vendégek 53%-át adó belföldiek vendégéjszakái lényegében nem változtak, a külföldiek vendégéjszakái ezzel szemben 3,5%-kal csökkentek .
 • A külföldivendég-éjszakák 39, illetve 36%-át a cseh és az osztrák vendégek adták. Az cseh vendégek vendégéjszakái 2,7%-kal nőttek, az osztrákokéi 5,9%-kal csökkentek az egy évvel korábbihoz képest.
 • Az év első hónapjában 378 ázsiai turista aludt Vas megyében, ami közel 50%-os emelkedést jelent.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Gazdaság

  Tovább az oldalra