Poloskát találtak a kormánykritikus Eötvös Intézet wifi-routere mellett

Furcsa eszközt szúrtak ki a civil szervezet munkatársai.

Manapság, amikor lassan minden ellenzéki hangra Soros György nevét kiabálja valaki teli torokból, különösen furcsa színezetet kap az a hír, amit a magyar származású amerikai üzletember által tizenpár éve létrehozott politikai intézet tett közzé a Facebookon .

"Az elmúlt napokban gyanúsnak tűnő készüléket találtunk az irodánkban, amely a távközlési vezetékeket, többek között a wifit fogta közre, a más funkciót ellátó kábel árnyékoló doboz helyett. A szerkezetet egy anonimitást kérő szakértővel megvizsgáltattuk, aki azt mondta, hogy szerinte olyan nehezen beszerezhető készülékről van szó, amely adattovábbításra alkalmas. Nem tudjuk, hogy a szerkezet kitől származik és hogyan került az irodánkba, mindenesetre biztosan állíthatjuk, hogy nincs senki előtt titkolnivalónk. Honlapunkon az összes tevékenységünkről, elkészült anyagainkról és gazdasági beszámolóinkról találsz információt."

Eötvös Károly Intézet Facebook

A fenti képen a baloldalon látható, amint a kábelzajszűrő készülékbe belekerült valami szurokszerű anyag, alatta meg fura áramkörök futnak. A jobboldali képen pedig az szemrevételezhető, hogyan kéne kinéznie ennek a kütyünek eredeti állapotában.

Nem ez az egyetlen lehallgatásos ügy egyébként a közelmúltból: március végén Vaszily Miklós, az MTVA megbízott vezérigazgatójának (korábban Index.hu vezérigazgató, majd Origo Zrt. vezérigazgató) irodájában találtak poloskát .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet