Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A momentumos Cseh Katalin és Donáth Anna a két legnépszerűbb magyar európai parlamenti képviselő

A legnépszerűbb fideszes a hatodik helyre futott be a Publicus közvélemény-kutatása szerint. A lista végén Deutsch Tamás áll.

A Publicus Intézet 2020. december 12 – 19. között 2499 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta az emberek véleményét egyes magyarországi Európai Parlamenti képviselők megítéléséről.

A három legnépszerűbb magyar Európa Parlamenti képviselő Cseh Katalin (51 pont – Momentum), Donáth Anna (51 pont – Momentum), illetve Ujhelyi István (48 pont – MSZP). Mindhárman 50 körüli népszerűségi ponttal rendelkeznek egy 0-100-as skálán.

Őket szorosan követi Molnár Csaba (42 pont – DK), valamint Dobrev Klára (41 pont – DK), illetve némileg lemaradva Gyöngyösi Márton (36 pont – Jobbik), és első kormánypártiként Gál Kinga (35 pont – Fidesz).

A vizsgált politikusok közül Deutsch Tamás (27 pont – Fidesz) a legkevésbé népszerű.

Forrás: Publicus.hu

A top három legnépszerűbb EP politikus elsősorban annak köszönheti a támogatottságát, hogy az ellenzéki szavazók és a bizonytalanok is kedvezően ítélik meg a munkájukat , illetve a Fidesz szavazók körében nem kifejezetten elutasítottak.

Módszertan

A kérdőíves vizsgálatot 2020. december 12 – 19. között a Publicus Intézet készítette hazánk felnőtt népességét reprezentáló 2499 fő telefonos megkérdezésével. A mintavételből eredő torzulások a KSH Népszámlálás 2016 adatain alapuló súlyozással korrigáltak. A felmérésbe bevont személyek nem, életkor, iskolai végzettség, régió és településtípus szerinti összetétele megbízhatóan reprezentálja a hazai lakosság hasonló ismérvek szerinti összetételét.

Az adott mintanagyság mellett a vizsgálatból nyert adatokról 95 százalékos biztonsággal állítható, hogy legfeljebb +/-1,96 százalékponttal térnek el attól, amit az összes 18 éves vagy idősebb magyar lakos megkérdezésével kaptunk volna. Ez a mintahiba azonban nagyobb akkor, ha egy megoszlást nem a kérdezettek összességére, hanem annak kisebb alcsoportjára adunk meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra