Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Erőszakkal etették a lefogott óvodást - közérdekű munkára ítélte a dadát és az óvodapedagógusokat a bíróság

Ketten lefogták az étkezési zavarban szenvedő óvodás kezét, a harmadik ember pedig kanállal próbálta etetni. A gyermek sírt és félrenyelt, majd ezután félve járt az óvodába, amíg át nem íratták a szülei egy másik intézménybe.

A Székesfehérvári Járásbíróság 2021. január 20-án hozott ítéletet kiskorú veszélyeztetése bűntette ügyében.

Az ítéletben megállapított tényállás szerint egy Fejér megyei településen 2017. november 21-én két óvodapedagógus úgy döntött, hogy a dajka segítségével megpróbálják megetetni az étkezési zavarban szenvedő kiskorú sértettet. A gyermek társaival együtt az ebédet várva ült az asztalnál, amikor a vádlottak odaléptek hozzá és egyik kezét az egyik, másik kezét a másik vádlott hátrafogta, a harmadik terhelt pedig kanállal az ételt a szájába tette, amelynek hatására a sértett sírni kezdett.

A vádlott a második kanál ételt is megpróbálta a szájába erőltetni, azonban a tiltakozó, síró gyermek félrenyelt, így a cselekményt abbahagyták. Ezt követően a sértett viselkedése megváltozott, zárkózottá vált, sírva ment óvodába. A szülők ezért átíratták egy másik óvodába.

A vádlottak cselekményükkel a feladatukból eredő kötelességüket súlyosan megszegték, a kiskorú érzelmi fejlődését veszélyeztették, ezért őket a bíróság 120 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. A bíróság ítéletében enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlottak büntetlen előéletét, személyi körülményeit, valamint a bűncselekmény elkövetése időpontjától számított 3 évet meghaladó időmúlást.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra