Erre figyeljen: jövőre meg kell majd hosszabbítani a lejárt okmányait, melyeket eddig nem kellett

Január 1-től hatályát veszti az okmányokról és ügyintézésről szóló kormányrendelet, amely szerint a veszélyhelyzet után 60 napig érvényesek a papírok.

Számos jogszabály veszíti hatályát január 1-jén a most megjelent Magyar Közlöny szerint - hívta fel a figyelmet a napi.hu . Az egyik ilyen jogszabály a veszélyhelyzet idején az okmányokra, továbbá az ügyintézésre vonatkozó egyes szabályok megállapításáról szól, mely szerint a veszélyhelyzet ideje alatt, lejáró hivatalos okmányok, a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki vizsga érvényessége és a diákigazolványok a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig lehettek érvényesek.

Az, hogy 2022. január 1-jén a vonatkozó kormányrendelet hatályát veszíti, nem azt jelenti, hogy innentől lejárt papírokkal járnak, akik eddig nem hosszabbítottak. Ugyanis 2021. december 17-én megjelent Magyar Közlönyben lévő törvénymódosítás meghatározta, hogy a 2020. március 11. és 2020. július 3. között lejárt, vagy 2020. november 4. és 2022. május 31. között lejárt vagy lejáró hivatalos okmány, ideértve a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi időt is

2022. június 30-ig érvényes.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos