Az étel és italautomatákra is rákapcsolódik online a NAV

Nehogy valaki trükközön és eltitkolja a bevételeit.

"Az automaták felügyeletét egy hatóságilag vizsgált és engedélyezett műszaki berendezés, az automata felügyeleti egység látja el, amelyet a berendezések vezérlőpaneljéhez elválaszthatatlanul kapcsolódva kell beépíteni. A gépek értékesítési adatai online jutnak el a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV). Ennek köszönhetően kiküszöbölhetőek a bevételek eltitkolására irányuló trükkök, technikai megoldások." - adta hírül a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az online rendszerbe bekötés költségeiről nem írnak, viszont állami támogatást nyújtanak hozzá
giphy.com

Ezek után már abszolút nem fogunk meglepődni, hogy a saját kertjéből a piacon salátát áruló Bözsi néni pénztárcájára is egyszer majd egy kisantennás jeladó kerül.

Változások az online pénztárgépeknél

A jelenleg üzemelő online pénztárgépek szoftverének frissítését a NAV végzi online, a kasszák tulajdonosainak, üzembentartóinak semmilyen kötelezettségük nincs és egy forintjukba sem kerül

Online pénztárgép
Garai Antal Atom

Az NGM szerint a „kiskassza” tulajdonosok gyakorlatilag észre sem veszik majd a változást, hiszen a NAV a szoftverfrissítést online módon végzi el. A hipermarketek, benzinkutak – úgynevezett számítógép alapú – nagykasszáinál viszont kétoldalú szoftverfrissítés szükséges, amihez a gyártó is kellhet.

Az újonnan kötelezett vállalkozást a szoftverfrissítés nem érinti, nekik 2016. december 31-ig egy modernizált kasszát kell beszerezniük.

Előreláthatólag szeptember 30. helyett, január 1-től terjesztik ki az online pénztárgépre kötelezettek körét, de a rendelet módosításán jelenleg is dolgozik a gazdasági tárca.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság